Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Peter Thiel: Ο δισεκατομμυριούχος tech επενδυτής θέλει να νικήσει τον θάνατο μέσω της κρυογονικής

Ο γνωστός επενδυτής θέλει να καταψυχθεί μετά θάνατον για να «αναστηθεί» στο μέλλον

Να νικήσει τον θάνατο θέλει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογίας και συνιδρυτής της PayPal, Peter Thiel. Πιο συγκεκριμένα ο Thiel, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και συνάμα ανατρεπτικούς επενδυτές της Silicon Valley επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει υπογράψει ότι θα χρησιμοποιήσει την κρυογονική όταν πεθάνει. Στόχος του είναι να μπορέσει, ενδεχομένως, να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον.

Ωστόσο, παρά την απόφασή του αυτή ο Thiel, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 8,13 δισ. δολαρίων, έχει ακόμα πολλές αμφιβολίες για το εάν η μέθοδος αυτή θα λειτουργήσει πραγματικά. Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες της κρυογονικής κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο podcast της δημοσιογράφου Bari Weiss.

«Αληθεύει ότι έχετε υπογράψει για να συντηρηθείτε με τη χρήση της κρυογονικής όταν πεθάνετε, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε στη ζωή στο μέλλον;» ρώτησε η Weiss. «Ναι, αλλά το θεωρώ περισσότερο ως μια δήλωση χωρίς βάση. Σίγουρα, είναι αλήθεια ότι θα το κάνω. Δεν περιμένω απαραίτητα να πετύχει, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε», απάντησε ο Thiel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 55χρονος Thiel ήταν ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook, αλλά και αρχικός εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας εκφράζει δημόσια το ενδιαφέρον του για κρυογονική, καθώς και το 2014 είχε δηλώσει ότι είχε υπογράψει για να συντηρηθεί μετά θάνατον από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Alcor.

«Όταν σας λέω ότι έχω υπογράψει γι’ αυτό [την κρυογονική], υπάρχει πάντα αυτή η αντίδραση ότι είναι πραγματικά τρελό, είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, η άποψή μου είναι ότι είναι ενοχλητικό μόνο επειδή προκαλεί τον εφησυχασμό μας» είχε δηλώσει τότε ο επενδυτής.

Από την πλευρά της η Alcor περιγράφει την κρυογονική ως την «πρακτική της διατήρησης της ζωής με την παύση της διαδικασίας θανάτου με τη χρήση θερμοκρασιών υπό κατάψυξη με σκοπό την αποκατάσταση της καλής υγείας με την ιατρική τεχνολογία στο μέλλον».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις