Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HUAWEI: Απλά, «πράσινα», «έξυπνα» και αξιόπιστα data centers!

Στο Data Center Facility Demonstration Truck, τον βασικό πρωταγωνιστή της εκδήλωσης της Huawei, παρουσιάστηκαν ποικίλες λύσεις και προϊόντα, για μεγάλα Data Centers και για μικρά και μεσαία όπως και συστήματα τροφοδοσίας smart.

Του Θανάση Λασκούδη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του Data Center Facility Demonstration truck της Huawei την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 11.00 πμ στο The Ellinikon Experience Centre.

Στο Data Center Facility Demonstration Truck, τον βασικό πρωταγωνιστή της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ποικίλες λύσεις και προϊόντα, για μεγάλα Data Centers και για μικρά και μεσαία όπως και συστήματα τροφοδοσίας smart.

Στα Data Center η HUAWEI διαθέτει όλον τον εξοπλισμό, το απαιτούμενο λογισμικό και την τεχνογνωσία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός project με turn key solution.

 

Για τα μεγάλα Data Center παρουσιάστηκαν λύσεις Smart Power με το PowerPOD 3.0 όπου η λύση βελτιστοποιεί τη διάταξη και δημιουργεί ένα σύστημα τροφοδοσίας κέντρου δεδομένων χωρίς προβλήματα που εξοικονομεί:

1. 40% μικρότερο αποτύπωμα χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο συγκεντρωτική αρχιτεκτονική και το υψηλότερης πυκνότητας UPS5000-H του κλάδου, η πυκνότητα ισχύος ανά ντουλάπι αυξάνεται και η χωροταξική διάταξη του συστήματος τροφοδοσίας βελτιστοποιείται. Ο αριθμός των ντουλαπιών μειώνεται από 22 σε 11, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του αποτυπώματος. Σε ένα κέντρο δεδομένων 12 MW, για παράδειγμα, το αποτύπωμα που εξοικονομείται από τη λύση PowerPOD 3.0 επιτρέπει την ανάπτυξη περισσότερων από 170 πρόσθετων ραφιών σε σύγκριση με μια παραδοσιακή λύση τροφοδοσίας.
2. Εξοικονόμηση ενέργειας 70% χαμηλότερη κατανάλωση
Η αποδοτικότητα σύνδεσης μιας παραδοσιακής λύσης τροφοδοσίας είναι γενικά χαμηλότερη από 94.5%. Αντίθετα, το PowerPOD 3.0 αυξάνει την αποδοτικότητα έως και 97.8% ενώ μειώνει το μήκος σύνδεσης. Επιπλέον, το UPS5000-H προσφέρει αποδοτικότητα 99.1% σε λειτουργία S-ECO, μειώνοντας αποτελεσματικά την κατανάλωση ενέργειας. Η χρήση του PowerPOD 3.0 σε ένα κέντρο δεδομένων 12 MW θα εξοικονομήσει περίπου 300,000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως.
3. Εξοικονόμηση χρόνου, 75% μικρότερος χρόνος παράδοσης
Μια παραδοσιακή λύση τροφοδοσίας απαιτεί τη σύνδεση περίπου 35 χάλκινων ράβδων και 180 καλωδίων επί τόπου, με αποτέλεσμα υψηλούς κινδύνους ποιότητας και χρόνο παράδοσης 2 μηνών. Το PowerPOD 3.0 χρησιμοποιεί προκατασκευασμένες εσωτερικές συνδέσεις. Με την προκατασκευή και την παραλαβή να ολοκληρώνονται στο εργοστάσιο, η κατασκευή επί τόπου μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 2 εβδομάδες, επιταχύνοντας την ανάπτυξη υπηρεσιών για τους πελάτες.
4. 40% χαμηλότερο ποσοστό σφάλματος στο SLA
Βασισμένο στην έννοια της “αυτόνομης οδήγησης” και τις τεχνολογίες AI, το PowerPOD 3.0 διαθέτει την έξυπνη λειτουργία iPower, η οποία παρέχει διπλής στρώσης αξιόπιστους σχεδιασμούς για ορατότητα από άκρο σε άκρο, καθώς και πρόβλεψη θερμοκρασίας AI, πρόβλεψη ζωής βασικών εξαρτημάτων και έξυπνες ρυθμίσεις. Η αυτόματη και προγνωστική συντήρηση και λειτουργία καθίσταται εφικτή.


Επιπλέον παρουσιάστηκε και η λύση του SmartLi όπου είναι μια λύση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών που αναπτύχθηκε από την Huawei και παρέχει εφεδρική ισχύ για μεσαία και μεγάλα κέντρα δεδομένων και κρίσιμα σενάρια παροχής ρεύματος. Το SmartLi Solution είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών για συστήματα αδιάλειπτης παροχής ρεύματος (UPS) και προσφέρει μακρά διάρκεια ζωής σε συμπαγή και αποδοτικό σχεδιασμό, για μια ασφαλή και αξιόπιστη παροχή ρεύματος που είναι πιο εύκολη στη συντήρηση. Με απλά λόγια, το Huawei SmartLi είναι ένα σύστημα μπαταριών που μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και να την απελευθερώσει όταν χρειάζεται, για να διατηρήσει τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων και άλλων σημαντικών υποδομών ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Το SmartLi είναι συμπαγές και εύκολο στη συντήρηση, και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όπως μας δήλωσε ο Richard Pimper, Vice President & CTO of DCF Business Digital Power Technologies για την Ευρώπη, η HUAWEI κατασκευάζει της μπαταρίες με μια νέα τεχνολογία όπου δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί οξυγόνο μέσα στην μπαταρία και την προστατεύει από δημιουργία φωτιάς και αυξάνει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας.

Επιπλέον παρουσιάσθηκαν οι λύσεις για το Smart Cooling και προκατασκευασμένα Data Center με το Fusion DC1000C. Για τα μεσαία και τα μικρά DATA CENTER παρουσιάσθηκαν λύσεις Smart modular με δύο μοντέλα το FusionModule2000 και με μικρότερα το FusionModule800/500.

Το Huawei FusionModule2000 είναι κατάλληλο για σενάρια εσωτερικών κέντρων δεδομένων, διαθέτει απλό σχεδιασμό και υψηλή προσαρμοστικότητα σε κτίρια. Πληροί τις απαιτήσεις ανάπτυξης κέντρων δεδομένων διαφόρων τομέων, όπως επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κυβερνήσεων και τηλεπικοινωνιών. Το FusionModule2000 είναι μια αρθρωτή και εξαιρετικά ενσωματωμένη λύση που περιλαμβάνει τροφοδοσία, ψύξη, ράφι και κατασκευή, καλωδίωση, σύστημα διαχείρισης μέσα σε μια μονάδα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις για γρήγορη παράδοση και ανάπτυξη κατ’ απαίτηση.

Πληροί τις απαιτήσεις ανάπτυξης κέντρων δεδομένων διαφόρων τομέων, όπως επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις και φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών.

Με απλά λόγια, το FusionModule2000 είναι μια προκατασκευασμένη μονάδα κέντρου δεδομένων που μπορεί να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία γρήγορα και εύκολα. Είναι ιδανική για εσωτερικές εγκαταστάσεις και μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε οργανισμού.


Επιπλέον για την λύση UPS η HUAWEI παρουσίασε το UPS5000 και 2000

Το UPS5000-E(30-800kVA) είναι μια modular λύση UPS για μεσαία Data Center και κρίσιμα σενάρια παροχής ρεύματος. Ο modular σχεδιασμός με δυνατότητα αντικατάστασης εν λειτουργία απλοποιεί τις λειτουργίες και τη συντήρηση (O&M), μειώνοντας το χρόνο συντήρησης σε μόλις 5 λεπτά και βελτιώνοντας σημαντικά τη διαθεσιμότητα του συστήματος. Η αποδοτικότητα του συστήματος της σειράς UPS5000-E μπορεί να φτάσει έως και 96%.

Με απλά λόγια, η UPS5000-E είναι μια συσκευή παροχής αδιάλειπτης ρεύματος που είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη συντήρηση. Είναι κατάλληλη για μεσαία κέντρα δεδομένων και άλλα κρίσιμα περιβάλλοντα, όπου η διαθεσιμότητα της ισχύος είναι ζωτικής σημασίας.

Τέλος παρουσιάστηκε το Σύστημα Διαχείρισης Υποδομής Data Center iManager NetEco6000

Το NetEco6000 είναι ένα τοπικό έξυπνο σύστημα διαχείρισης υποδομής Data Center. Το σύστημα χρησιμοποιείται ευρέως από κυβερνήσεις, τον χρηματοοικονομικό τομέα, παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και άλλους. Εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργίες, όπως 3D προβολή, παρακολούθηση συσκευών, εφαρμογή για κινητά, προβολή βίντεο, αυτόματη λειτουργία και συντήρηση και έξυπνη λειτουργία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της λειτουργίας και συντήρησης και της χρήσης πόρων, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος της λειτουργίας και συντήρησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις