Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν 2019»

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη επιχειρηματικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, απονεμήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου τα Βραβεία «Γε’νέο Επιχειρείν 2019».

Συνολικά στην τρίτη κατά σειρά ετήσια βράβευση, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα και την επιμονή τους να αναζητήσουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, 42 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, από 40 επιχειρήσεις και φορείς, σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες.

Μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 150 νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι συγκαταλέγονται πλέον μεταξύ των ηγετών στο χώρο τους και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα δεκάδες άλλους νέους.

Η επιλογή των υποψηφίων καθώς και η διαδικασία της βράβευσης, έγιναν με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της ΔΕΘ-Helexpo, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Money Show και περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HYATT, στο πλαίσιο του Money Show. Στόχος των Βραβείων «Γε’νέο Επιχειρείν» είναι η στήριξη και η ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, χαρακτήρισαν «ήρωες» τους βραβευθέντες καθώς παραμένουν πιστοί στην επιχειρηματικότητα, σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

Βραβεύτηκαν οι:

Ζαφείρης Καλλίδης

Η Zack Intelligent Apparel ιδρύθηκε το 2016 από τον Ζαφείρη Καλλίδη. Δραστηριοποιείται στο χώρο των έξυπνων ρούχων καθώς αθλητικά ρούχα τους έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες που καταγράφουν την δραστηριότητα του αθλούμενου και την απεικονίζουν στο κινητό τους.
Πέρσι η Zack επιλέχθηκε ανάμεσα στις 25 καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας από το Ευρωπαϊκό ινστιτούτο Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Σπυρίδων Κούσης

Η Freights είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής φορτίων για την οδική μεταφορά, δίνει την δυνατότητα σε εταιρίες του κλάδου των μεταφορών να αναπτύξουν το κύκλωμα των εργασιών τους, να διευρύνουν το δίκτυο των συνεργατών τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Γιώργος Ευθυμίου, Άρης Λουτράρης

H infoscope Hellas ιδρύθηκε το 2012 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από νέους ηλεκτρολόγους μηχανικούς & μηχανικούς υπολογιστών, που διακρίνονται για το πάθος τους για την καινοτομία και την παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερη αξία για τους πελάτες τους. Η Infoscope Hellas εξειδικεύεται σε εφαρμογές τηλεμετρίας και πρωτότυπες διαδικτυακές εφαρμογές.

Γιώργος Χατζόπουλος

Η Stonewave είναι μια εταιρεία λογισμικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Ρουμανία. Ο Γιώργος Χατζόπουλος ξεκίνησε την εταιρεία το 2010, αφού προηγουμένως εργάστηκε για Βρετανικές και Ελληνικές εταιρείες ως Web Developer.
Λόγω της αγάπης για την Έρευνα & Ανάπτυξη, η Stonewave κατάφερε να αποκτήσει μια πελατειακή βάση πολλαπλών ειδικοτήτων, με διάφορες ανάγκες στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Κύπρο, τις Η.Π.Α. και τα Εμιράτα (Dubai). Επίσης είναι μέτοχος και σε άλλα Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις