Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, την επικαιρότητα απασχόλησε ο χαμός του Kobe Bryant και, στο πλαίσιο αυτό, το κοινό του Startupper.gr είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα την μεγάλη επενδυτική δράση του εκλιπόντος αθλητή. Πέραν αυτού, οι αναγνώστες διάβασαν τη συνέντευξη του Δημήτρη Λυκούρη για το Stoferno.gr, ενημερώθηκαν για τις 10 ομάδες του 10ου κύκλου του OK!Thess, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του “Τιτάνα”.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το “Top 10” της εβδομάδας, που ακολουθεί:

Δημήτρης Λυκούρης: «Το Stoferno.gr ήρθε να αλλάξει ό,τι ξέρουμε για το Delivery»

Με το delivery σαν έννοια να έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας, ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη λύση, που θα μας “έλυνε” τα χέρια, φέρνοντας στην πόρτα μας οτιδήποτε χρειαστούμε.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/56789/dimitris-lykouris-to-stoferno-gr-irthe-na-allaxi-oti-xeroume-gia-to-delivery/

OK!Thess: Αυτές είναι οι ομάδες του 10ου κύκλου επιτάχυνσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το Bootcamp του OK!Thess στο οποίο ξεχώρισαν 12 ομάδες με πρωτότυπες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Οι ομάδες αυτές θα παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης και θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και προώθηση της Startup τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/acceleration/56834/okthess-aftes-ine-i-omades-tou-10ou-kyklou-epitachynsis/

Ο επενδυτής Kobe Bryant

Ο θρύλος του NBA, Kobe Bryant, έφυγε χθες από τη ζωή, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Gianna Bryant, σκορπώντας θλίψη στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο γνωστός σε όλους “Μπλακ Μάμπα” ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αθλητές. Αυτό που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Kobe Bryant είχε διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον κόσμο των επιχειρήσεων και των Startups, ως επενδυτής (και όχι μόνο).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/56842/o-ependytis-kobe-bryant/

Ο Τιτάνας μεταμορφώνεται σε τεχνολογική εταιρεία!

Ένα νέο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Center of Competence) εγκαινίασε ο Τιτάνας στο πλαίσιο των δράσεων του για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητάς του Ομίλου, καθώς και της ανάπτυξης νέων τρόπων σύνδεσης και επαφής με τους πελάτες του.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56932/o-titan-metamorfonetai-technologiki-etaireia/

MITEF Greece Startup Competition 2020: Οι ομάδες που περνούν στον ημιτελικό

Το διεθνές πάνελ κριτών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αξιολόγηση των αιτήσεων που κατέθεσαν ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος του MITEF Greece Startup Competition 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56893/mitef-greece-startup-competition-2020-i-omades-pou-pernoun-ston-imiteliko/

Cardlink Emphasis: Ένα λαμπρό παράδειγμα corporate innovation για τις προκλήσεις του λιανεμπορίου

Πραγματοποιήθηκε χθες ο τελικός του προγράμματος Emphasis της Cardlink το οποίο έτρεξε σε συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Cardlink είναι ένας μεγάλος παίκτης στις πληρωμές μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και ειδικά αυτές με κάρτες και είναι μέλος του ομίλου Quest.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56731/cardlink-emphasis-retailtech-corporate-innovation/

Το πρώτο zero-waste διαμέρισμα της Αθήνας είναι διαθέσιμο για ενοικίαση

Το πρώτο zero-waste διαμέρισμα της Αθήνας είναι γεγονός και στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στην Ελλάδα. Το διαμέρισμα – πίσω από το οποίο βρίσκεται η Stefanie Behrendt, real estate manager από την Αυστρία- προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις απαραίτητες ανέσεις προκειμένου αυτοί να αποφύγουν την παραγωγή αποβλήτων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56862/to-proto-zero-waste-diamerisma-tis-athinas-ine-diathesimo-gia-enikiasi/

Η Workathlon στον επιταχυντή Techstars Hub71 στο Άμπου Ντάμπι

Η Workathlon, η ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον τομέα της φιλοξενίας, είναι ανάμεσα στις 10 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο το κόσμο που θα λάβουν μέρος στον φετινό επιταχυντή των Techstars | Hub71, στο Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56977/i-workathlon-ston-epitachynti-techstars-hub71-sto-abou-ntabi/

Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα

Σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2019. Το ποσοστό 77% αποτελεί ρεκόρ 11ετίας για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από την έναρξη της Έρευνας το 2008.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56996/i-10-thesis-ergasias-me-ti-megalyteri-dyskolia-kalypsis-stin-ellada/

Η Άννα Μαρία Παππά στους “Innovators Under 35” του MIT

Η Άννα Μαρία Παππά, μια νεαρή Ελληνίδα επιστήμονας, κατάφερε να μπει στη φετινή λίστα “Innovators Under 35 Europe” του MIT με μια καινοτόμο λύση που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/57021/i-anna-maria-pappa-stous-innovators-under-35-tou-mit/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις