Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GSEA: Ο Startupper που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό

Το Entrepreneurs’ Organization Greece, διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον τελικό του διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) που διεξάγεται παγκοσμίως από το Entrepreneurs’ Organization.

Ο διαγωνισμός GSEA αφορά φοιτητές που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ιδρύσει δική τους επιχείρηση. To GSEA δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές που έχουν κοινό τρόπο σκέψης καθώς και με το δίκτυο των επιχειρηματιών του Entrepreneurs’ Organization Greece, ενός δικτύου που αναπτύσσεται ταχύτατα στη χώρα μας.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Στεφανάτος ο οποίος έχει δημιουργήσει την Parity Platform. Η Parity αναπτύσσει το λογισμικό (Parity Platform) υποστηρίζοντας τεχνολογικά την δημιουργία ενός marketplace επενδύσεων σε έργα Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, εντοπίζει στην αγορά έργα πράσινης ενέργειας που αναζητούν χρηματοδότηση.

Τα έργα αυτά περνούν έλεγχο due diligence από εξωτερικούς συνεργάτες της Parity. Μετά τον έλεγχο, τα έργα αναρτώνται στην πλατφόρμα, όπου μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω έκδοσης ομόλογού ή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η Parity παρέχει την πλατφόρμα και τα έργα που έχει εντοπίσει, σε εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ).

Ο Χρήστος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό τον Απρίλιο του 2020 στο Cape Town! Σημειώνεται ότι η Parity Platform κατάφερε πρόσφατα να κερδίσει το πρώτο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ στο Go 4.0 Green Crowdhackathon, τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για την ενέργεια και το περιβάλλον που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις