Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ESCALAR: Νέα πρωτοβουλία για τη στήριξη υποσχόμενων ΜμΕ από την ΕΕ

Στόχος είναι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην ΕΕ να επιλέγουν να παραμείνουν στην Ευρώπη για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία ESCALAR (European Scale-Up Action for Risk Capital), μια νέα επενδυτική προσέγγιση που θα υποστηρίξει επιχειρήσεις στη λήψη χρηματοδοτήσεων και την ανάπτυξή τους, επιτρέποντάς τους να κάνουν το λεγόμενο scaleup στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία ESCALAR θα διαθέσει μέχρι 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της επενδυτικής ικανότητας των VCs και των ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών, που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους μέχρι 1,2 δισ. ευρώ για την υποστήριξη υποσχόμενων εταιρειών.

“Οι scaleups πρέπει να βρουν χρηματοδότηση για να πάνε τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο επίπεδο. Με τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, περισσότερες Startups και ΜμΕ στην ΕΕ μπορεί να επιλέξουν να παραμείνουν στην Ευρώπη για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, κάτι που είναι ακόμη πιο κρίσιμο τώρα σε αυτή την περίοδο κρίσης”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του EIF, Alain Godard.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το πρόγραμμα αυτό βρισκόταν υπό επεξεργασία εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής της ΕΕ, που έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις. Το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο, επιτάχυνε την έναρξη του προγράμματος. “Η Κομισιόν αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού“, δήλωσε σχετικά, ο ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.

Το πρόγραμμα θα παραμείνει σε πιλοτικό στάδιο το 2020 με την προοπτική να γίνει βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο το επόμενο διάστημα. Όσα funds ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν, ανταποκρινόμενοι στο ανοιχτό κάλεσμα του EIF.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις