Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν ειδήσεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού γενικότερα αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και των ελληνικών VCs για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων ειδικότερα.

Εκτός από αυτά, το κοινό του Startupper διάβασε για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, τις καταναλωτικές συνήθειες του  Έλληνα εν μέσω πανδημίας αλλά και για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών από την Crowdpolicy.

Αναλυτικά, οι 10 δημοφιλέστερες ειδήσεις της εβδομάδας:

Τα μέτρα της κυβέρνησης για Startups και ΜμΕ

Η πανδημία έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κόσμου, ειδικά σε τομείς όπως το λιανεμπόριο, ο τουρισμός και οι μεταφορές, αλλά από την άλλη έχει πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις σε τομείς που έχει πολλαπλασιαστεί η ζήτηση, όπως τα σούπερ μάρκετ, οι παραδόσεις γενικά και ειδικά αυτές των τροφίμων, οι τεχνολογίες υγείας, το GovTech κ.α.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59412/ta-metra-tis-kyvernisis-gia-startups-ke-mme/

Ελληνικές Startups και Tech εταιρείες αναζητούν προσωπικό

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την οικονομία, μπορεί πολλές επιχειρήσεις και ειδικά Startups να κινδυνεύουν, και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας να “απειλείται” λόγω των νέων συνθηκών, υπάρχουν ακόμη όμως εταιρείες που όχι μόνο συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά προσλαμβάνουν κιόλας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59369/ellinikes-startups-ke-tech-eteries-anazitoun-prosopiko/

Τα ελληνικά VCs στη περίοδο της πανδημίας, Μέρος πρώτο

Όπως είχαμε υποσχεθεί επιστρέφουμε στο θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας στο ελληνικό οικοσύστημα από την πλευρά των VCs αυτή τη φορά, ένα κρίσιμο μέρος της αλυσίδας, και θα ακολουθήσει η πλευρά των incubators και accelerators σε επερχόμενο άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59494/ta-ellinika-vcs-sti-periodo-tis-pandimias-meros-proto/

“Kit επιβίωσης” για Startups από το Envolve Entrepreneurship

Σε μια προσπάθεια στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, το Envolve Entrepreneurship , δημιούργησε ένα Startup Survival Kit, ένα “πακέτο επιβίωσης” το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν εργαλεία, online workshops, webinars και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί μια Startup για την εκπαίδευση, δικτύωση και εξέλιξή της αυτό το διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59437/kit-epiviosis-gia-startups-apo-to-envolve-entrepreneurship/

Ξεκινά η δημιουργία της πρώτης “Πολιτείας Καινοτομίας”στην Ελλάδα

Πολλές φορές μέσα στους προηγούμενους μήνες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, είχε προαναγγείλει τη δημιουργία μιας Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία θα φιλοξενήσει την ερευνητική, επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59413/xekina-i-dimiourgia-tis-protis-politias-kenotomiasstin-ellada/

Crowdpolicy: Δωρεάν η εφαρμογή ψηφιακών αιτημάτων για Δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιους φορείς

Η Crowdpolicy ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης e-gov service center που περιλαμβάνεται στην cloud σουίτα εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης CrowdApps.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59527/crowdpolicy-dorean-i-efarmogi-psifiakon-etimaton-gia-dimous-periferies-ke-dimosious-foris/

Το Fintech μετά την πανδημία: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης παρά τις δυσκολίες

Είναι γνωστό και γράφεται ξανά και ξανά το ότι η τρέχουσα πανδημία που βιώνουμε θα επηρεάσει (και έχει αρχίσει να επηρεάζει ήδη) την οικονομία και τις επιχειρήσεις με επιμέρους τομείς όπως ο τουρισμός ή οι μεταφορές να πλήττονται δραματικά. Είναι επίσης γνωστό ότι για άλλους τομείς, η κρίση αυτή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για εξέλιξη και ανάπτυξη, ίσως μαζική.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59484/to-fintech-meta-tin-pandimia-megala-perithoria-anaptyxis-para-tis-dyskolies/

Starbucks, efood ή PlayStation; Τι αγοράζει ο Έλληνας στην καραντίνα

Η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί όσον αφορά την κυκλοφορία και τη λειτουργία των καταστημάτων, επηρεάζουν όπως είναι φυσικό τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων σε όλο σχεδόν τον κόσμο και η αλλαγή αυτή έχει τη δυνατότητα να κλονίσει ή και να ευνοήσει ανά περίπτωση ολόκληρους κλάδους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59581/startbucks-efood-i-playstation-ti-agorazi-o-ellinas-stin-karantina/

Η Google απαγορεύει στους εργαζόμενους της τη χρήση του Zoom

Το Zoom είναι μία από τις πλατφόρμες – εφαρμογές τηλεδιασκέψεων, η οποία “απογειώθηκε” από την έναρξη της πανδημίας, που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να εργάζονται ή να κάνουν μαθήματα από το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59574/i-google-apagorevi-stous-ergazomenous-tis-ti-chrisi-tou-zoom/

Πρώτο στην προτίμηση των ψηφιακών εγκληματιών το Skype

Με την άνοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, η Kaspersky διερεύνησε το πόσο απειλητικές μπορούν να αποδειχθούν οι εφαρμογές κοινωνικής, διαδικτυακής συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59593/proto-stin-protimisi-ton-psifiakon-egklimation-to-skype/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις