Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ για το Houseparty: 50 εκατ. νέες εγγραφές τον τελευταίο μήνα

Το Houseparty, η εφαρμογή video chat που εξαγοράστηκε από την Epic Games (Fortnite) το 2019, είναι μία από τις εφαρμογές που έχουν δει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό χρηστών ή την αύξηση αυτών το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα όμως, το Houseparty αποκάλυψε ότι τον προηγούμενο μήνα, η εφαρμογή είχε 50 εκατ. νέες εγγραφές, αριθμός που είναι περίπου 70 φορές πιο πάνω από το συνηθισμένο σε ορισμένες αγορές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Apptopia, που δημοσιεύει το TechCrunch, το Houseparty σημειώνει ρεκόρ και στα downloads. Τις τελευταίες 30 ημέρες, η εφαρμογή είχε 17,2 εκατ. νέες λήψεις σε iOS και Android. Άλλη πηγή βέβαια, κάνει λόγο για 28 εκατ. λήψεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε Mac και Chrome και τα στοιχεία αυτών δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω εκτιμήσεις.

 

Η αυξημένη αυτή ζήτηση έχει φέρει την εφαρμογή στην κορυφή των charts στα app stores, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Είναι η νούμερο 1 social εφαρμογή σε 82 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του App Store στις ΗΠΑ, ενώ ήταν το νούμερο 3 στο Google Play store στις ΗΠΑ.

Επίσης το Houseparty έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα εφαρμογή όλων των κατηγοριών σε 16 χώρες, ενώ στις ΗΠΑ, σε Google Play store και App Store έχει φτάσει στο νούμερο 2.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι πλέον οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το μέσο όρο των συνομιλιών να φτάνει έως και τα 80 λεπτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις