Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πανηγυρισμοί μέσω… app: Η νέα τεχνολογία της Yamaha δημιουργεί “ψηφιακούς οπαδούς”

Η Yamaha Corporation δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει σε φιλάθλους να πανηγυρίζουν και να ζητωκραυγάζουν κατά τη διάρκεια ζωντανών αγώνων μέσω… εφαρμογής.

Η ιδέα έχει ως εξής: Καθώς ο θεατής θα παρακολουθεί τη ζωντανή μετάδοση ενός παιχνιδιού, θα μπορεί να πατήσει ένα κουμπί για να πανηγυρίσει, να χειροκροτήσει ή να πει κάποιο σύνθημα. Ο ήχος αυτός, θα μεταδίδεται στα υπάρχοντα ηχεία του σταδίου, στο οποίο πραγματοποιείται ο αγώνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας στο CNBC, μια τεχνολογία σαν αυτή έχει πολλαπλά οφέλη. Για τους οπαδούς, το όφελος είναι ότι θα μπορούν να πανηγυρίσουν για την ομάδα τους ενώ για τους παίκτες, το γεγονός ότι θα γνωρίζουν ότι κάποιος τους παρακολουθεί και τους υποστηρίζει με αυθόρμητο τρόπο.

Το λογισμικό, που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αναπτύχθηκε σε πρώτη φάση για να επιτρέπει σε ασθενείς νοσοκομείων, ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες, να δίνουν ζωντανή πληροφόρηση σχετικά με ό,τι τους συμβαίνει, από μακριά. Η πανδημία που μεσολάβησε από τότε, ωστόσο, έκανε την εταιρεία να σκεφτεί αυτή τη νέα εφαρμογή, που μπορεί να φανεί χρήσιμη τώρα που οι αθλητικοί αγώνες πραγματοποιούνται με μικρό ή και καθόλου κοινό.

Αυτή τη στιγμή, η Yamaha δοκιμάζει της τεχνολογία της σε συνεργασία με 26 επαγγελματικούς συλλόγους ποδοσφαίρου και μερικά κλαμπ μπέιζμπολ στην Ιαπωνία και ελπίζει ότι θα καταφέρει να φέρει μια “αίσθηση κανονικότητας” στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις