Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4 εκατ. δολαρίων για τη γαλλική Sorare που συνδυάζει Blockchain με… ποδόσφαιρο!

Τα τελευταία χρόνια τα αθλητικά παιχνίδια fantasy κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό, με επίδοξους… προπονητές σε όλον τον κόσμο να προσπαθούν να φτιάξουν μια ομάδα που θα τους εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους μπορούν.

Μία πλατφόρμα fantasy football είναι και η Sorare η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Σε αντίθεση με το fpl (Premier League) που κυριαρχεί στο χώρο του fantasy, το Sorare είναι ένα online marketplace στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν, να δημοπρατούν και να ανταλλάσουν ψηφιακές κάρτες παικτών.

Ποιος είναι ο σκοπός του παιχνιδιού;

Στο Sorare ένας προπονητής fantasy πρέπει να έχει στην διάθεση του πέντε παίκτες για να λάβει μέρος σε μια αγωνιστική. Ανάλογα με την επίδοση των παικτών στην αγωνιστική, δηλαδή τα πόσα γκολ έβαλαν, τις πόσες ασίστ μοίρασαν, αν κράτησαν ανέπαφη την εστία της ομάδας τους κτλ, οι προπονητές λαμβάνουν τους ανάλογους πόντους.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τις δικές του λίγκες με τους φίλους ή τους συναδέρφους του ή να ενταχθούν σε ήδη υπάρχοντες λίγκες.

Η ιδιαιτερότητα του Sorare

Το Sorare χρησιμοποίει το Ethereum ως πλατφόρμα και εξασφαλίζει στους χρήστες του ότι η κάθε ψηφιακή κάρτα είναι μοναδική. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δύο χρήστες δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο παίκτη, αφού υπάρχουν περισσότερο από ένα αντίτυπα των καρτών του παίκτη τις περισσότερες φορές.

Γενικά οι κάρτες ανάλογα με την μοναδικότητα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Unique, Super Rare (10 αντίγραφα) και Rare (100 αντίγραφα).

Τι ομάδες έχει;

Στην υπηρεσία του Sorare μπορεί κάποιος να επιλέξει πάνω από 90 ποδοσφαιρικές ομάδες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, ανάμεσα τους και οι Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλκε, Λυών κτλ, οι οποίες επίσημα συνεργάζονται μαζί του. Το Sorare σχεδιάζει να συνάψει νέες συνεργασίες με ακόμη πέντε λίγκες και 150 ομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Χρηματοδότηση

Η εταιρεία, που είναι ήδη κερδοφόρα, έχει πουλήσει κάρτες αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων σε 50 χώρες. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου τα έσοδα της πλατφόρμας συναλλαγών πολλαπλασιάστηκαν δέκα φορές τους τελευταίους έξι μήνες, από 30.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019 στα 350.000 δολάρια τον Ιούνιο του 2020.

Τώρα, η εταιρεία έκλεισε χρηματοδότηση 4 εκατ. δολαρίων από το e.ventures, με την επένδυση αυτή να αναμένεται να επιτρέπει στην εταιρεία να αναβαθμίσει την ομάδα της για να ανταποκριθεί στην ταχεία ανάπτυξη των δυνατοτήτων του παιχνιδιού της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις