Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτήν την εβδομάδα, στο επίκεντρο βρέθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και διακρίσεις ελληνικών Startups, πρωτοβουλίες όπως το Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και παρουσιάσεις νέων εταιρειών, όπως αυτή της Reveffect.

Διαβάστε αναλυτικά:

Plum: Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων και περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη!

Η Plum, η fintech startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που προσφέρει μια «έξυπνη» εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62568/plum-nea-chrimatodotisi-10-ekat-dolarion-ke-peretero-epektasi-stin-evropi/

“Προχωρά” το Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για Startups και Καινοτομία

Ένα βήμα πιο κοντά σε ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας, φέρνει τη χώρα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται από χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/62472/ypo-syzitisi-to-polynomoschedio-tou-yp-anaptyxis-ke-ependyseon-gia-startups-ke-kenotomia/

Vendora: Δεύτερος γύρος χρηματοδότησης για το Scaleup!

Η Vendora, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αγγελιών για καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με την Ολλανδική No Such Ventures να ηγείται και τη συμμετοχή των Bucephalus, Great Stuff Ventures αλλά και των υπαρχόντων μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/deals/62589/vendora-defteros-gyros-chrimatodotisis-gia-to-scaleup/

Οι Startups που διακρίθηκαν στο 7ο Envolve Award Greece

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους 4 νικητές του 7ου Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), ενός διαγωνισμού που επιβραβεύει νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62581/i-startups-pou-diakrithikan-sto-7o-envolve-award-greece/

Τα έσοδα για φέτος θα είναι… Εικονικά!

Δεν είναι εύκολη χρονιά για τον Τουρισμό. Δεν είναι εύκολη χρονιά για τίποτα, για κανέναν. Νομίζω ότι πλέον μπορούμε να πάμε όλοι στη γωνία μας και να σιγοκλάψουμε για αυτά που χάσαμε και θα συνεχίσουμε να χάνουμε όσο δεν εμφανίζεται το εμβόλιο για τον Covid19 στον ορίζοντα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62492/ta-esoda-gia-fetos-tha-ine-ikonika/

Δωρεάν πρόσβαση σε online μαθήματα και πιστοποιήσεις από ReGeneration και Coursera

Το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την Coursera, την παγκόσμια πλατφόρμα online εκπαίδευσης, και το Workforce Recovery Initiative, την πρωτοβουλία για τον COVID-19, και «ξεκλειδώνει» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62532/dorean-prosvasi-se-online-mathimata-ke-pistopiisis-apo-regeneration-ke-coursera/

Η ελληνική Brite Solar επιλέχθηκε για να λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ

Η ελληνική Brite Solar είναι ανάμεσα στις 64 εταιρείες που επιλέχθηκαν για να λάβουν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62651/i-elliniki-brite-solar-epilechthike-gia-na-lavi-chrimatodotisi-apo-tin-ee/

Reveffect: Μια τεχνολογική απάντηση στον “γρίφο” του ξενοδοχειακού Revenue Management

Ο Μιχάλης Αρβανίτης, ιδρυτής της Startup που γνωρίσαμε στο CapsuleT Accelerator, μιλά στο Startupper για την αποστολή της εταιρείας και τις ευκαιρίες που “γεννά” η πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62477/reveffect-mia-technologiki-apantisi-ston-grifo-tou-xenodochiakou-revenue-management/

Metavallon: Νέα επένδυση Seed στην LangAware με καταγωγή από τον “Δημόκριτο”

Η Metavallon VC ανακοίνωσε μια νέα επένδυση Seed στην Startup τεχνολογιών υγείας LangAware, η οποία παρέχει μία λύση πρώιμης διάγνωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ και διαφόρων μορφών άνοιας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/62617/metavallon-nea-ependysi-seed-stin-langaware-me-katagogi-apo-ton-dimokrito/

Dance: Η Startup που θέλει να φέρει επανάσταση στο χώρο των e-bikes

Τα e-bikes (ηλεκτρικά ποδήλατα) είναι ένα μέσο μεταφοράς που ευνοήθηκε από την πανδημία, ειδικά στην Ευρώπη, αφού πολλοί άρχισαν να το προτιμούν προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό των δημόσιων συγκοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/62643/dance-i-startup-pou-theli-na-feri-epanastasi-sto-choro-ton-e-bikes/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις