Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Uber σκέφτεται να αποχωρήσει από την Καλιφόρνια;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Uber από την Καλιφόρνια ο CEO της εταιρείας, Dara Khosrowshahi, μιλώντας χθες στο  MSNBC. Ο λόγος είναι μια πρόσφατη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Uber πρέπει να απασχολεί τους οδηγούς της ως υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

“Εάν το δικαστήριο δεν επανεξετάσει [την απόφασή του], τότε στην Καλιφόρνια, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε γρήγορα το μοντέλο μας σε πλήρη απασχόληση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Khosrowshahi.

Τόσο η Uber όσο και η αντίπαλός της Lyft, έχουν περίπου μία εβδομάδα ακόμα περιθώριο για να ασκήσουν έφεση στην απόφαση που τους απαγορεύει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν τους οδηγούς ως ανεξάρτητους συνεργάτες.

Και οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση εντός της 10ήμερης περιόδου που μεσολαβεί πριν η απόφαση τεθεί σε ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από αγωγή εναντίον των εταιρειών και στοχεύει στην καλύτερη αντιμετώπιση των οδηγών από αυτές, την παροχή πρόσθετων εργασιακών οφελών και ασφάλισης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις