Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Γαλλική Startup Swan θέλει να κάνει κάθε επιχείρηση… Fintech!

Και σήκωσε 5 εκατ. ευρώ για να το πετύχει...

Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει σε κάθε εταιρεία να… γίνει Fintech, σήκωσε η γαλλική Startup Swan.

Η εταιρεία, πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ανταποκριθεί στα αυστηρά ρυθμιστικά πλαίσια που χαρακτηρίζουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και να αποκτήσει τους πρώτους της πελάτες.

Η Swan θέλει ουσιαστικά να επιτρέψει τη δημιουργία εξειδικευμένων τραπεζικών υπηρεσιών για κάθετες αγορές, για παράδειγμα υπηρεσίες για οδοντιάτρους ή ηλεκτρονικό εμπόριο.  Για να το πετύχει αυτό, έχει δημιουργήσει ήδη ένα API, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε επιχείρηση για να διαχειριστεί τις πληρωμές της και να προσφέρει επώνυμους τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες και IBAN. Πρόκειται δηλαδή για μια Banking-as-a-Service πλατφόρμα που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Swan δεν θα καλύπτει μόνο το κομμάτι των υπηρεσιών και της υποδομής, αλλά και τη ρυθμιστική κάλυψη που απαιτείται για την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις