Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 460 εκατ. δολαρίων για τη Robinhood – H πέμπτη μέσα στο 2020!

Ένα μήνα μετά την εξασφάλιση επένδυσης 200 εκατ. δολαρίων, η Robinhood, η εταιρεία που έχει αλλάξει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, σήκωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 460 εκατ. δολαρίων, από τις Andreessen Horowitz, Sequoia, DST Global, Ribbit Capital και 9Yards Capital.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία έχει πλέον αξία 11,7 εκατ. δολαρίων, δήλωσε στο Reuters ότι τα χρήματα αυτα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των βασικών προϊόντων και της εμπειρίας των χρηστών αλλά και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, όπως η διαχείριση χρημάτων και οι επαναλαμβανόμενες επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι μόνο το 2020, η Robinhood έχει σηκώσει (μέχρι στιγμής) 1.25 δισ. δολάρια, γεγονός που δημιουργεί φήμες για μια πιθανή είσοδό της στο χρηματιστήριο. Φέτος, η εταιρεία έχει προσθέσει εκατομμύρια νέους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της και μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη των εσόδων της.

Γενικότερα, το 2020 είναι ένα ιστορικό έτος για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ και μια περίοδος υψηλής ανάπτυξης για τις ψηφιακές χρηματιστηριακές εταιρείες. Όπως και η Robinhood, έτσι και οι ανταγωνιστές της, TD Ameritrade, Charles Schwab και E-Trade, έχουν δει ρεκόρ αύξησης λογαριασμών τη φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Robinhood έχει ξεχωρίσει γιατί ήταν αυτή που ουσιαστικά “εκδημοκράτισε” τις επενδύσεις σε μετοχές και συναφή προϊόντα δίνοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση μέσω app στα Smartphones, χωρίς χρεώσεις και προμήθειες, “αποκαλύπτοντας” μια νέα αγορά η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα ή και αν είχε οι προμήθειες είναι μεγάλες (έως 65 δολάρια ανά συναλλαγή).

Από την ίδρυσή της – το 2013 –  μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια από μεγάλα επενδυτικά ονόματα και έχει δει τους χρήστες της να αυξάνονται ραγδαία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι, η Robinhood ξεπέρασε το “φράγμα” των 10 εκατ. χρηστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις