Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robinhood: Τρίτη χρηματοδότηση εντός του 2020 με την αξία της να εκτοξεύεται στα 11 δις δολάρια

Φαίνεται ότι οι νέοι στο lockdown “έπαιζαν” με μετοχές μια και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είδε ρεκόρ συναλλαγών την άνοιξη και το καλοκαίρι, μια τάση που συμπαρέσυρε και την Fintech Robinhood οι οποία είδε τεράστιες αυξήσεις στους χρήστες αλλά και στην αξία της.

Η Startup που κάνει το disrupt στις χρηματιστηριακές συναλλαγές μια και δεν χρεώνει προμήθειες ανακοίνωσε χθες νέα χρηματοδότηση 7ου γύρου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων – την τρίτη μεγάλη χρηματοδότηση σε μόλις πέντε μήνες. Η νέα επένδυση αυξάνει την αποτίμηση της Robinhood στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγους μήνες!

Η τελευταία επένδυση προέρχεται από έναν νέο υποστηρικτή, την D1 Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη, μόλις ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση ενός άλλου γύρου από την Robinhood. Τον Ιούλιο, η Robinhood πρόσθεσε 320 εκατομμύρια δολάρια στην προηγούμενη χρηματοδότηση, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, με την τότε αποτίμησή της να φτάνει τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η D1 Partners προστίθεται στους επενδυτές υψηλού προφίλ της Robinhood όπως η Sequoia, η Kleiner Perkins και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Google, GV.

Το 2020 είναι ένα ιστορικό έτος για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ και μια περίοδος υψηλής ανάπτυξης για τις ψηφιακές χρηματιστηριακές εταιρείες. Η Robinhood και οι ανταγωνιστές της, TD Ameritrade, Charles Schwab και E-Trade, έχουν δει ρεκόρ αύξησης λογαριασμών πελατών το 2020.

Η Robinhood αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν 4,3 εκατομμύρια ημερήσιες συναλλαγές τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τον αριθμό αυτών που έγιναν από όλες τις παραδοσιακές χρηματιστηριακές εταιρείες! Οι συναλλαγές της Robinhood υπερδιπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες ενώ προστέθηκαν επίσης 3 εκατομμύρια νέοι πελάτες στις αρχές του 2020.

Τα έσοδα της Robinhood αυξήθηκαν παράλληλα με τον όγκο των συναλλαγών μια και διπλασίασε περίπου τα χρήματα που κερδίζει από συναλλαγές πελατών από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με πρόσφατη κανονιστική αναφορά στη SEC. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του συνόλου προήλθε από trading options αλλά και από την συνδρομητική υπηρεσία μια και όπως προαναφέραμε η Robinhood δεν χρεώνει προμήθειες στις συναλλαγές των μετοχών.

Επίσης η Startup ανέφερε ότι μαζί με την άνθηση των συναλλαγών οι χρήστες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν μέσω όρο ηλικίας τα 31 έτη, επενδύουν χρόνο στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που προσφέρει μια και οι επισκέψεις σε αυτό αυξήθηκαν πάνω από 250% από τον περασμένο Ιανουάριο.

Η νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση του βασικού προϊόντος και της εμπειρίας των πελατών.

Με πληροφορίες από CNBC. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις