Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sunlight: Στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής μπαταριών

Στις ευρωπαϊκές επενδύσεις κατασκευής μπαταριών που εστιάζουν σε τεχνολογίες λιθίου για την αποθήκευση ενέργειας αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, κάνοντας εκτενή αναφορά στην ελληνική εταιρεία Sunlight.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών αξιοποιούν τα “πράσινα” πακέτα στήριξης που ανακοίνωσε η Ε.Ε. από την πανδημία κορωνοϊού, σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι εταιρείες αυτές επικεντρώνονται σε εξειδικευμένες αγορές και νέες τεχνολογίες αντί να ανταγωνιστούν τους Ασιάτες κολοσσούς που κυριαρχούν στις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.
Όπως αναφέρει ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας, “η δημιουργία ευρωπαϊκών κολοσσών μπαταρίας είναι ακόμη εφικτή. Χρειάζεται απλά να τρέξουμε, να καλύψουμε έδαφος και να καινοτομήσουμε ταχύτερα από άλλους”.

Το Reuters σημειώνει ότι το εργοστάσιο της Sunlight είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στην παραγωγή μπαταριών μολύβδου για AGVs (αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανική χρήση κλπ), περονοφόρα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και πλέον στρέφεται σε τεχνολογίες λιθίου.

“Αυτές οι αγορές είναι δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διαβλέπουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στις αγορές λιθίου για αποθήκευση ενέργειας καθώς οι παραγωγοί μπαταριών λιθίου, ειδικά στην Κίνα, εστιάζουν στα ηλεκτρικά οχήματα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight είναι η πρώτη εταιρία που παρουσίασε σε διεθνές επίπεδο την πρώτη έξυπνη μπαταρία λιθίου.

Η εταιρία επενδύει δυναμικά σε τεχνολογίες λιθίου εστιάζοντας τις επενδύσεις τις σε μπαταρίες για AGVs (αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανική χρήση κλπ), μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά καράβια και ΑΠΕ.

Η εταιρεία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιό της στη Ξάνθη υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα για την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας κατά 25% και έχει προχωρήσει στη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, με το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνά πλέον τους 1020 εργαζομένους συνολικά.

Τέλος, η εταιρεία έχει πρόσφατα ανοίξει εργοστάσιο και θυγατρική στις Η.Π.Α. και σε κάθε περίπτωση είναι μια ευκαιρία για τη χώρα μας να αποκτήσει ένα hub έρευνας και καινοτομίας μπαταριών λιθίου σε συνεργασία με Startups και ερευνητικά ιδρύματα.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις