Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Goldman Sachs αναζητά τους επόμενους μονόκερους της Ευρώπης

Τους επόμενους τεχνολογικούς μονόκερους της Ευρώπης αναζητά η Goldman Sachs, θέλοντας να “ξεκλειδώσει” μια βάση ταχέως αναπτυσσόμενων πελατών, αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Αυτό δήλωσαν χθες, στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη, οι Anthony Gutman και Gonzalo Garcia, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Guntman είπε χαρακτηριστικά ότι η τράπεζα βλέπει τεράστιες ευκαιρίες στην τεχνολογία. Σημείωσε επίσης ότι οι μονόκεροι στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια κοντά στους 200, και τόνισε ότι είναι σημαντικό να εντοπίζει κανείς νωρίς αυτές τις εταιρείες, στη φάση που αναζητούν ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις.

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs έχει δουλέψει με εταιρείες που είναι σήμερα κολοσσοί από όταν βρίσκονταν σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Just Eat Takeaway.com , η Ocado αλλά και η Spotify.  Αυτή τη στιγμή η τράπεζα της Wall Street εργάζεται για την εισαγωγή της Auto1 και της About You στο χρηματιστήριο, ενώ πρόσφατα ηγήθηκε της IPO της εταιρείας InPost SA, αξίας 2.8 δισ. δολαρίων.

«Αναμένουμε μια αρκετά ισχυρή χρονιά για τις IPO σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως σε ό,τι αφορά την τεχνολογία», συμπλήρωσε ο Gutman.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις