Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Twitter εξαγοράζει αμερικανική startup στο δρόμο του προς ένα νέο συνδρομητικό μοντέλο

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης τεχνολογίας ειδήσεων Scroll, στο πλαίσιο της στροφής της προς ένα νέο συνδρομητικό μοντέλο.

Το Twitter σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην καθοδική πορεία του αριθμού των χρηστών του, εργάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα για την ανάπτυξη νέων τύπων περιεχομένου στους οποίους συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα χρήσης ήχου αλλά και μεγαλύτερων σε έκταση αναρτήσεων.

Η Scroll, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφονται και να διαβάζουν άρθρα από γνωστούς εκδότες και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το Insider, το BuzzFeed και το USA Today. Μάλιστα, η καινοτομία της αμερικανικής startup έγκειται στο γεγονός πως οι ειδήσεις που προσφέρει η πλατφόρμα της είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις. Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι συνεργαζόμενοι με την Scroll εκδότες, μπορούν με το νέο μοντέλο να σημειώσουν μεγαλύτερα έσοδα σε σύγκριση με την πώληση διαφημίσεων.

Όσον αφορά το Twitter, η συμφωνία με τη Scroll, οι όροι της οποίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί, θα βοηθήσει την πλατφόρμα να υλοποιήσει το πλάνο δημιουργίας μιας συνδρομητικής βάσης, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε premium περιεχόμενο από τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, ενισχύοντας παράλληλα τα έσοδα και την κερδοφορία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του, το Twitter ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της πλατφόρμας newsletter Revue.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις