Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τελευταία ευκαιρία συμμετοχής στο CLUSTER ACT Matchmaking Event με ιδέες για τη γαλάζια οικονομία

Ανοιχτή μέχρι τα μέσα Μαΐου παραμένει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το CLUSTER ACT Matchmaking Event, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πρωτοβουλία BlueGrowth.

Το CLUSTER ACT Matchmaking Event απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες,  projects ή και startups σε φάση επιχειρηματικής εξέλιξης, που δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς της γαλάζιας οικονομίας: ιδιωτική θαλάσσια περιήγηση (yachting), κρουαζιέρα, λιμάνια και μαρίνες, θαλάσσιος τουρισμός και ναυπηγό-επισκευή. 

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις startups τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς του κλάδου ,συμβούλους και επενδυτές.  Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τα πιο δημοφιλή και ελπιδοφόρα projects.

Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, θα δημιουργήσουν επαφές με ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων της μπλε οικονομίας , θα αποκτήσουν ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς, ενώ θα εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους στο International Matchmaking Event του έργου που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στο τέλος του 2021, με τα έξοδα να καλύπτονται πλήρως από το έργο.

Στόχος είναι η ημέρα μετά το διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του BlueGrowth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα. Η ομάδα του BlueGrowth, μαζί με την Αειφορία και τη «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί.

Σημειώνεται ότι το CLUSTER ACT Matchmaking Event διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Αephoria.net (BlueGrowth) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτυών Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου CLUSTER ACT.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις