Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα και “βυθίζει” την τιμή τους με ένα μόνο tweet

Ο Elon Musk, ένας από τους πιο γνωστούς μέχρι σήμερα υπέρμαχους του bitcoin, ανακοίνωσε χθες με ανάρτησή του στο Twitter ότι η εταιρεία του σταματά να δέχεται πληρωμές με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, για περιβαλλοντικούς λόγους, προκαλώντας πανικό στα διεθνή μέσα και “βυθίζοντας” μονομιάς τις τιμές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων.

O CEO της Tesla, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η Tesla έχει αναστείλει τις αγορές οχημάτων μέσω Bitcoin. Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και τις συναλλαγές Bitcoin, ιδίως άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές σε σχέση με άλλα καύσιμα. Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον. Η Tesla δεν θα πουλά κανένα Bitcoin και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη γίνει πιο βιώσιμη. Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας του Bitcoin.”

Στα πρώτα πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η τιμή του bitcoin έπεσε κατά 5%, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης η τιμή έπεσε, σύμφωνα με το Coindesk από 52.984 δολάρια σε 47.720 δολάρια. Έκτοτε, η τιμή δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά, αγγίζοντας αυτή τη στιγμή (10.30 π.μ.) τα 51.095. Πτωτική τάση καταγράφουν ταυτόχρονα πολλά ακόμη γνωστά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ethereum και του XPR.

Η ανάρτηση του Elon Musk:

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, η Tesla είχε ανακοινώσει ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, (μέρος του οποίου στη συνέχεια πούλησε) λέγοντας μάλιστα ότι ενδέχεται να επενδύσει και σε άλλα κρυπτονομίσματα στο μέλλον. Το διάστημα εκείνο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισε να δέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα της. Το γεγονός αυτό, όπως και η γενικότερη υποστήριξη της Tesla προς τα κρυπτονομίσματα, τους έδωσε τεράστια ώθηση, εκτοξέυοντας την τιμή μερικών εξ αυτών (όπως το bitcoin και το dogecoin) τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

7 πασίγνωστες επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις