Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SIGNAL: Κερδίζει αμερικανική πατέντα για αλγόριθμο πρόβλεψης προορισμού πλοίων

Η Signal, με γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο, εξελίσσει Artificial Intelligence software για τους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και του commodities trading

Ο όμιλος The Signal Group, ελληνικών συμφερόντων, κατοχύρωσε και έλαβε πατέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες για καινοτόμο αλγόριθμο που προβλέπει τις κινήσεις εμπορικών πλοίων βάσει εξελίξεων στην ναυλαγορά.

Ο CEO του The Signal Group, Ιωάννης Μαρτίνος, δήλωσε σχετικά: “Η απονομή της πρώτης μας πατέντας στην Αμερική ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την Signal. Η εφαρμογή της δίνει μοναδικά πλεονεκτήματα στις λύσεις που προσφέρουμε. Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μας που καταδεικνύει έμπρακτα ότι το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας μπορεί να προσφέρει λύσεις αιχμής σε σημαντικούς, παγκόσμιους κλάδους”.

Η Signal, με γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο, εξελίσσει Artificial Intelligence software για τους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και του commodities trading, συνδυάζοντας βαθιά κατανόηση του ναυτιλιακού κλάδου και της εφαρμοσμένης επιστήμης.

Τα τελευταία τρία χρόνια το software της Signal υιοθετείται με αυξανόμενο ρυθμό από διεθνείς πετρελαϊκούς κολοσσούς, αλλά και από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή, οι πελάτες της Signal αθροιστικά ελέγχουν πάνω από το 50% της μεταφοράς αργού πετρελαίου παγκοσμίως.

Ο αλγόριθμος, που έχει αντλήσει έμπνευση μεταξύ άλλων και από τον χώρο των self-driving cars, βασίζεται στην θεωρία των γράφων και επιτρέπει στον όμιλο να επιτυγχάνει αξιόπιστες προβλέψεις σε ένα χώρο μεγάλης αβεβαιότητας.

Η μαθηματική γενικότητα του βοηθά στην προοδευτική ενσωμάτωση νέων παραμέτρων και διευκολύνει την επέκταση των προσφερόμενων λύσεων σε όλους τους τύπους εμπορικών πλοίων, όπως τα tanker, dry bulk, LNG/LPG, κτλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις