Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Think Silicon και ΑΠΘ δημιουργούν νέα ερευνητική ομάδα για τη σχεδίαση επεξεργαστών!

H Think Silicon μέλος της Applied Materials, εταιρεία σχεδίασης επεξεργαστών γραφικών πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για ενσωματωμένα συστήματα και το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία μιας ερευνητικής ομάδας που θα εργαστεί πάνω στην σχεδίαση επεξεργαστών γραφικών και επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης για ενσωματωμένα συστήματα.

Της ομάδας θα ηγείται ο Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Γεώργιος Κεραμίδας, ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας στη Think Silicon.

«Η διασύνδεση της βιομηχανίας με τον ακαδημαϊκό χώρο είναι καταλυτική για τη δημιουργία καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων», δήλωσε ο Δρ. Κεραμίδας. «Είμαι ενθουσιασμένος που ηγούμαι μιας νέας ομάδας ταλαντούχων ερευνητών με στόχο την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνογνωσίας για την σχεδίαση επεξεργαστών νέας γενιάς. Η ομάδα θα έχει βάση στη Θεσσαλονίκη και ο στόχος της είναι να αντιμετωπιστούν τεχνολογικές προκλήσεις που σχετίζονται με την αποδοτική επεξεργασία δεδομένων σε ενσωματωμένες συσκευές».

«Αυτό το έργο είναι μείζονος σημασίας για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και για τη Θεσσαλονίκη συνολικά καθώς προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και της βιομηχανίας στους πιο προηγμένους και σύγχρονους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας», δήλωσε ο Καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Η συνεργασία αυτή δείχνει επίσης τις δυνατότητες του τμήματος Πληροφορικής, ενός κορυφαίου τμήματος σε επίπεδο έρευνας που σχετίζεται με την Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα θα δημιουργήσει περισσότερες από 10 θέσεις για σπουδές σε διδακτορικό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις εξής τεχνολογικές περιοχές: σχεδίαση πολυπύρηνων επεξεργαστών, έξυπνων συστημάτων μνήμης, λογισμικό και μεταγλωττιστές για ενσωματωμένα συστήματα.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα συνεργάζονται στενά με τους μηχανικούς της Think Silicon.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην νέα ερευνητική ομάδα θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο gkeramidas@csd.auth.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Κώστας Μάλλιος, Applied Materials: Η Ελλάδα έχει ανέβει επίπεδο σαν οικοσύστημα Startup

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις