Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρώην εργαζόμενοι της Wise αντλούν 8,5 εκατ. για επενδυτική πλατφόρμα

Στόχος της επονομαζόμενης Lightyear είναι να καταστήσει την επενδυτική δραστηριότητα γνωστικά εύκολη.

Η Lightyear, μια πλατφόρμα επενδύσεων που ιδρύθηκε από δύο πρώην υπαλλήλους της Wise, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα με την κυκλοφορία της εφαρμογής της, η οποία δεν κρατά προμήθεια στις συναλλαγές, η εταιρεία αρχίζει να αποκτά πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ήδη υπάρχουσα λίστα αναμονής της.

Η Lightyear, η οποία ιδρύθηκε από τους άλλοτε εργαζόμενους της Wise, Martin Sokk και Mihkel Aamer, συνδυάζει λογαριασμούς ποικίλων νομισμάτων με απεριόριστη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επενδύουν ελεύθερα – χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Δίνοντας στους χρήστες τα εργαλεία για την κατοχή και την επένδυση χρημάτων σε διάφορα νομίσματα, η Lightyear είναι σε θέση να ανατρέψει τα τυπικά μοντέλα τιμολόγησης σχετικά με τις χρεώσεις συναλλάγματος για διεθνείς επενδύσεις.

Η αρχική εκδοχή της εφαρμογής της Lightyear λανσάρεται με απεριόριστη πρόσβαση σε πάνω από 100 παγκόσμιες μετοχές και ETFs, χωρίς επιβαρύνσεις συναλλαγών, λογαριασμού και συναλλάγματος – μέχρι 3000 λίρες το μήνα. Αφού οι πελάτες υπερβούν αυτό το ποσό, θα υπάρχει χρέωση κατά 0,35% σε συνάλλαγμα.

Νωρίτερα φέτος, η Lightyear ανακοίνωσε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από μια ομάδα στελεχών της βιομηχανίας fintech, με επικεφαλής τον Taavet Hinrikus της Wise και τον Sten Tamkivi της Teleport και τον Jaan Tallinn (Metaplanet) της Skype, όπου συμμετείχαν επίσης ο Ott Kaukver, ο CTO της checkout.com, ο Wander Rutgers, πρώην πρόεδρος της Robinhood και ο Kaarel Kotkas, ιδρυτής της Veriff.

Επισημαίνεται ότι στη νέα σειράς άντλησης κεφαλαίων αξίας 8,5 εκατ. δολαρίων επικεφαλής ήταν η Mosaic Ventures μαζί με τους υφιστάμενους επενδυτές Taavet+Sten, από την πρόσφατη επενδυτική σύμπραξη των Taavet Hinrikus, Sten Tamkivi και Metaplanet.

Ενώ οι νέοι επενδυτές άγγελοι που συμμετέχουν αυτή τη φορά περιλαμβάνουν και την Eileen Burbidge, που υποστήριξε εξ αρχής το Monzo, τον Harsh Sinha, τον CTO της Wise και τον Taavi Tamkivi, τον CEO της Salv.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις