Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eurobank και egg στηρίζουν το Elevate Greece και την ελληνική Startup σκηνή

Το egg - enter•grow•go έχει παρουσία στην 85η ΔΕΘ μέσω της συμμετοχής 17 Startups στο Περίπτερο «7» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη ΔΕΘ, καταδεικνύοντας το θετικό αποτύπωμα του egg στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Η Eurobank με την ιδιότητα του επίσημου Υποστηρικτή του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων βράβευσε, με παροχές συνολικής αξίας €50.000 τις νικήτριες εταιρείες του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece.

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απένειμε το βραβείο στην εταιρεία Gnosis Data Analysis PC, (JADbio), μία εκ των 10 νικητριών εταιρειών και η οποία κέρδισε το Βραβείο «Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς». Το Βραβείο στην Gnosis Data Analysis PC, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους €20.000 (είκοσι χιλιάδων ευρώ), απένειμε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, ως ένα αξιόλογο παράδειγμα διασύνδεσης της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής egg, Μιχάλης Βλασταράκης.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, ανέφερε: «Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” και κάθε σχετική πρωτοβουλία της Πολιτείας. Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στην επιβράβευση των πολλά υποσχόμενων αυτών εταιρειών, δίνοντας το παρών σε μια ακόμη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προάγει την καινοτομία και συνδέει την επιστήμη με τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Η Eurobank διαχρονικά στηρίζει, ενεργά, τη νέα καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για ένα πεδίο στρατηγικής ανάπτυξης για τον Όμιλό μας, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στην επιτυχημένη, πολυετή πορεία του egg, το οποίο έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς στο ταχέως εξελισσόμενο εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.».

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, CEO & Founder της Gnosis Data Analysis PC, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Elevate Greece και την Eurobank. H πλατφόρμα μας “JADBio” αλλάζει παγκοσμίως το χώρο της ανάλυσης δεδομένων δίνοντας έμφαση στα βιοϊατρικά και μοριακά δεδομένα. Είναι ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και έντασης γνώσης που καθιστά την κατασκευή προβλεπτικών μοντέλων και την ανακάλυψη γνώσης από δεδομένα, αγαθό διαθέσιμο στον καθένα. Ήδη, με τη χρήση της JADBio οι χρήστες μας έχουν ανακαλύψει νέα γνώση για τον κορωνοϊό και τον καρκίνο. Το βραβείο αυτό μας ενθαρρύνει να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας.».

Επιπλέον του χρηματικού βραβείου των €20.000, στην εταιρεία Gnosis Data Analysis PC, η Τράπεζα παρέχει:

Υπηρεσίες/δράσεις εξωστρέφειας, αξίας €3.000 για κάθε μία από τις 10 (δέκα) νικήτριες εταιρείες των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”, εφόσον συμμετάσχουν σε μία από τις πλατφόρμες επιχειρηματικής ανάπτυξης του egg – enter•grow•go. Οι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που έλαβαν τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” είναι οι εξής:

1. «Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς» (2021) | “Hexacorp Greece / Orfium” (Πλατφόρμα διαχείρισης μουσικής)
2. «Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση» | “Hack the Box” (Cyber Security Training)
3. «Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς» | “Gnosis Data Analysis PC” (Βιοεπιστήμες)
4. «Κοινωνικής Συνεισφοράς» | “ORama VR” (Εφαρμογές Ιατρικών Εκπαιδευτικών Προσομοιώσεων Εικονικής Πραγματικότητας)
5. «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου» | “Augmenta Agriculture Technologies” (Αγροτεχνολογία / Αγροδιατροφή)
6. «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» | “Nannuka” (Αξιολόγηση φροντιστών για οικογένειες)
7. «Επιχειρηματική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια | “Metis Cyberspace Technology” (Παρακολούθηση & Διαχείριση Ναυτιλιακού Στόλου με ευφυή ηλεκτρονικά συστήματα)
8. «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» | “Quanta & Qualia / Magos” (Τεχνολογίες Επαυξημένης Πραγματικότητας (XR) με εφαρμογές σε υγεία, τηλερομποτική, εκπαίδευση κ.ά.)
9. «Startup Hero Επίλυση Προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid19» | “Gizelis Robotics ΑΒΕΕ” (Εφαρμογές Ρομποτικής στη Μεταποίηση)
10. «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα» | “OWIWI” (Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού μέσω Gamification)

Σημειώνεται πως η εταιρεία Augmenta Agriculture Technologies, που έλαβε το Βραβείο «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου», έχει φιλοξενηθεί στον 4o κύκλο του egg – enter•grow•go (2016 – 2017) ενώ η εταιρεία OWIWI, που έλαβε το βραβείο «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα», έχει φιλοξενηθεί στον 2ο κύκλο του egg (2014 – 2015), αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Eurobank και το egg – enter•grow•go, ο επιχειρηματικός επιταχυντής που σχεδίασε και υλοποιεί η Τράπεζα από το 2013, σε συνεργασία με το Corallia, προτίθενται να επιλέξουν, από το σύνολο των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”, περισσότερες από 50 (πενήντα) καινοτόμες επιχειρήσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να ενταχθούν απευθείας στην τελική (Γ’) φάση αξιολόγησης για ένταξή τους στην Πλατφόρμα “Start-Up”, στον 10ο κύκλο του egg (2022 – 2023). Η επιλογή των καινοτόμων αυτών επιχειρήσεων θα γίνει από τις επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτημα στις τέσσερις (4) κατηγορίες Βραβείων και συγκεκριμένα: «Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς», «Κοινωνικής Συνεισφοράς», «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου» και «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».

Το egg – enter•grow•go έχει παρουσία στην 85η ΔΕΘ μέσω της συμμετοχής 17 Startups στο Περίπτερο «7» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη ΔΕΘ, καταδεικνύοντας το θετικό αποτύπωμα του egg στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσιάστηκαν η πορεία και οι στρατηγικές προτεραιότητες του επιχειρηματικού επιταχυντή egg – enter•grow•go, της Eurobank, από τη Διευθύντρια του egg, κα Ρούλα Μπαχταλιά.

 

JADBio: Η Startup που κάνει την ανάλυση βιο-δεδομένων “παιχνίδι” για εταιρείες και ερευνητές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις