Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η MediaMarkt ετοιμάζεται να λανσάρει marketplace

Η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει το eshop της σε online πλατφόρμα.

Η MediaMarkt πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία marketplace σε όλη την Ευρώπη. Η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη ξεκινήσει σε στάδιο beta στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία. Επόμενη στη λίστα είναι η Ολλανδία, μετά από την οποία η αγορά θα επεκταθεί περαιτέρω στην Μπενελούξ, σύμφωνα με τον Shariar Khalili, ψηφιακό διευθυντή της MediaMarkt Benelux. 

Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένας omnichannel λιανοπωλητής. Αν και η εταιρεία διαθέτει φυσικά καταστήματα στην Ευρώπη, οι πελάτες μπορούν επίσης να αγοράζουν από την online πλατφόρμα της και με προϊόντα τρίτων. 

Η συγκεκριμένη επέκταση είναι ένας τρόπος για τη MediaMarkt να ενισχύσει τη γκάμα των προϊόντων της, ενώ παράλληλα δίνει σε τρίτους λιανοπωλητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν ένα μεγαλύτερο κοινό. Στον γερμανικό ιστότοπο, οι λιανοπωλητές μπορούν ήδη να εγγραφούν για το MediaMarkt Marketplatz, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική φάση. 

Για να γίνουν συνεργάτες της MediaMarkt οι πωλητές θα πρέπει να έχουν έδρα στην ΕΕ ενώ η εταιρεία απαιτεί επίσης από τους επιχειρηματίες να διαθέτουν το δικό τους δίκτυο logistics ή να χρησιμοποιούν αυτό ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών.  

Σε αντίθεση με την Amazon, η MediaMarkt δεν θα προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης παραγγελιών. Οι αποστολές και οι επιστροφές θα πρέπει να διεκπεραιώνονται σε μια αποθήκη εντός της ΕΕ, ενώ για να πραγματοποιούν πωλήσεις στη γερμανική αγορά, απαιτείται γερμανόφωνη εξυπηρέτηση πελατών. 

Για να κάνουν μάλιστα πωλήσεις στην πλατφόρμα, οι νέοι συνεργάτες λιανικής χρεώνονται με μηνιαίο τέλος που εκτιμάται στα 39 ευρώ, όπως και με προμήθεια για κάθε πώληση, η οποία θα εξαρτάται βέβαια από την κατηγορία του προϊόντος. 

Αναλυτικά, οι συνεργάτες λιανικής πώλησης μπορούν να ανεβάσουν τα προϊόντα τους με ένα αρχείο CSV, σε ένα πρότυπο Excel ή να χρησιμοποιήσουν μια διεπαφή API, η οποία καθιστά δυνατή τη διαχείριση των παραγγελιών, την επιβεβαίωση της αποστολής και την επικοινωνία με τους πελάτες. 

Αυτή τη στιγμή το marketplace υποστηρίζει τρίτες πλατφόρμες διαχείρισης προϊόντων, όπως για παράδειγμα οι Plentymarkets, Effectconnect και Channelengine, αλλά και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις