Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SingularityU Greece Summit 2021: Όλα όσα ειπώθηκαν για τον ψηφιακό επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας

Με θέμα «Reimagine» πραγματοποιήθηκε το SingularityU Greece Summit 2021, με την παρουσία μεγάλων εταιριών και ηγετών.

Το SingularityU Greece Summit 2021 επέστρεψε το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου, με θέμα «Reimagine», συγκεντρώνοντας τους πιο διακεκριμένους στοχαστές από όλο τον κόσμο σε έναν διάλογο.

Το φετινό πρόγραμμα του SingularityU Greece Summit 2021 παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών και εταιρειών, όπως η Vodafone Ελλάδας, η ΕΥ, η Alpha Βank και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος», ανέπτυξαν το ραγδαίο μετασχηματισμό που δημιουργεί η τεχνολογία και πώς μέσω της συμμετοχής και της εξοικείωσής τους με αυτόν, οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν τη νέα κοινωνία και οικονομία που ανοίγεται μπροστά τους.

Η Νίκη ΣυροπούλουCEO του SingularityU Greece, τόνισε: «Είμαστε και πάλι εδώ, φέτος, μετά από μία εξαιρετική και πρωτοποριακή περσινή διοργάνωση. To κέντρο είναι ο πλανήτης, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το SingularityU Greece Summit. Η μετάβαση προς το αύριο θα είναι “δίδυμη”: τόσο πράσινη όσο και ψηφιακή».

Από την πλευρά της, η Φραγκίσκη Μελίσσα, Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer, της Alpha Bank, υπογράμμισε: «Η φιλοδοξία μας στην Alpha Bank δεν είναι απλώς να παρέχουμε τις καλύτερες τραπεζικές υπηρεσίες, αλλά να αποτελέσουμε τον φυσικό συνομιλητή και συνεργάτη όλων των Ελλήνων που τολμούν και επενδύουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας».

Ο Ηλίας Βυζάς, Εταίρος στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε: «Το SingularityU ανοίγει ένα “παράθυρο στο μέλλον” για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την Πολιτεία».

Ο  Γεώργιος Νούνεσης,Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», επεσήμανε: «Το φετινό SingularityU Summit είναι για όλους μας μια καθαρή ματιά στο μέλλον. Ο Δημόκριτος υποστηρίζει επιστημονικά το Summit για τέταρτη συνεχή χρονιά, χτίζοντας στη συνεργασία με το SU Greece, ανοίγοντας νέους δρόμους σε θέματα επικοινωνίας και αξιοποίησης των εκθετικών τεχνολογιών».

Σημαντική η συμβολή της Alpha Bank

Στις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα και στις προκλήσεις που οφείλει να διαχειριστεί η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα για ένα αύριο ανάπτυξης, ευημερίας και αειφορίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, από το CEO Panel “Re-imagine Greece” του SingularityU Summit. «Θα πρέπει να θέσουμε ως εθνικό στόχο την κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιουργήθηκε κατά τη μακρά ύφεση που ακολούθησε τηνκρίση δανεισμού το 2010 και να δημιουργήσουμε νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, οικοδομώντας έναν ισχυρό παραγωγικό ιστό και μία ευημερία στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και όχι στην αύξηση του δημοσίου χρέους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε ερώτημα της CEO του SingularityU Greece Summit Νίκης Συροπούλου για τη λογοδοσία και τα κριτήρια ESG, ο κ. Ψάλτης έκανε λόγο για «ένα mega trend σε παγκόσμιο επίπεδο», εξηγώντας πως «η ατζέντα μπορεί μεν να προωθείται από το πολιτικό σύστημα και τις εποπτικές αρχές, υπάρχουν όμως και πολύ ισχυρά χρηματοοικονομικά κίνητρα για την ίδια την επιχείρηση να ενστερνιστεί αυτή τη διεύρυνση».

Vodafone: Στόχος η μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Business, Vinod Kumar και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τηςVodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης συμμετείχαν ως ομιλητές στο
φετινό SingularityU Greece Summit στις 22 Νοεμβρίου 2021, με θέμα την τόσο επίκαιρη και αλληλένδετη, «δίδυμη» μετάβαση των πράσινων και των ψηφιακών τεχνολογιών, που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην 4 η βιομηχανική επανάσταση των εκθετικών τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Vinod Kumar απηύθυνε ομιλία με θέμα «Τεχνολογία και Πλανήτης» στο πλαίσιο του “Session 2 – Re-set: Technology & Sustainability”, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2011. «Η προστασία του πλανήτη αποτελεί βασικό θεμέλιο του εταιρικού σκοπού της Vodafone. Γι’ αυτόν τον λόγο, η εταιρεία έχει δεσμευθεί για τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος».

Η EY Ελλάδος στο SingularityU Summit Greece 2021 με “πράσινες” εισηγήσεις

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο. Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα, ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στον μετασχηματισμό της οικονομίας, καθώς οι παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συμμετοχής της EY Ελλάδος στο SingularityU Summit Greece 2021, το οποίο υποστήριξε ως Platinum Sponsor.

Για την ανάγκη μιας ανανεωμένης στάσης από τις επιχειρήσεις απέναντι στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας, μίλησε ο Harry Gaskell, Purpose and Sustainability Leader, EY UK and Ireland. Σύμφωνα με τον ομιλητή, η πρόσφατη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, έδειξε ξεκάθαρα, για πρώτη φορά, ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι μέρος μόνο του προβλήματος, αλλά μπορούν να αποτελέσουν μέρος και της λύσης, τονίζοντας ότι η αλλαγή και η απομάκρυνση της οικονομίας από τον άνθρακα θα έρθει από αυτές. Για να γίνει αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει να επανακαθορίσουν τον σκοπό τους, ώστε να εστιάζει στο τρίπτυχο «Άνθρωπος, Πλανήτης, Κερδοφορία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις