Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard Fintech Day: Διασύνδεση και υποστήριξη Fintech εταιρειών για καλύτερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

H Mastercard υλοποίησε στο τέλος Σεπτεμβρίου μια σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και Startups από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών και την προώθηση συνεργασιών μεταξύ παραδοσιακών παικτών στο χώρο των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών με νεοσύστατες Fintech εταιρείες.

Η εκδήλωση Mastercard Fintech Day πραγματοποιήθηκε online στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 προσκαλώντας εξέχουσες Fintech εταιρείες από την περιοχή της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκτεθούν σε καλές πρακτικές ανάπτυξης συνεργασιών, να μοιραστούν ανοιχτά ενδιαφέρουσες εμπειρίες και ζητήματα που αντιμετωπίζουν και να διαγωνιστούν για μία θέση στο Start-Path, το διεθνές πρόγραμμα Fintech Accelerator της Mastercard.

Ο χώρος των Startups μπορεί να αποτελέσει πλούσια πηγή καινοτομίας και ευκαιριών συν-ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών για τις μεγάλες παραδοσιακές εταιρείες. Ειδικά ο χώρος των Fintechs έχει να επιδείξει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως η δυνατότητα μετατροπής ενός κινητού σε τερματικό αποδοχής καρτών (POS), η κεντρικοποιημένη παρακολούθηση και έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών (μέσω Ανοιχτής Τραπεζικής), Buy-Now-Pay-Later ή αλλιώς «σύγχρονες δόσεις» και στοχευμένες τραπεζικές εφαρμογές με επαυξημένες δυνατότητες.

«Οι εταιρείες Fintech αποτελούν την αιχμή του δόρατος της καινοτομίας. Το Mastercard Fintech Day είναι η προσπάθειά μας να στήσουμε μία εκδήλωση με διεθνή χαρακτήρα που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη, εξωστρέφεια και αειφορία των Fintech εταιρειών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης», ανέφερε σχετικά ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Director – Business Development στη Mastercard.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν δεκατρείς Fintech εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Οι συμμετέχουσες εταιρείες προήλθαν από οκτώ χώρες: την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία.

Οι τέσσερις εταιρείες Fintech που αναδείχτηκαν νικητές του Mastercard Fintech Day κλήθηκαν να παρουσιάσουν την πρότασή τους στο Athens Innovation Forum, την ετήσια εκδήλωση της Mastercard με προσκεκλημένους ανώτερα στελέχη του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα.

Η Νικήτρια Ομάδα

Έπειτα από ψηφοφορία, η Woli, μια ελληνική εταιρεία Fintech, κέρδισε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία θέση στο πρόγραμμα Start-Path.

H Woli έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για σύγχρονες οικογένειες που ψηφιοποιεί το χαρτζιλίκι των παιδιών και τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων με διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο. Συνδυάζοντας μια εφαρμογή για Smartphones, μια προπληρωμένη κάρτα Mastercard, έξυπνες συμβουλές χρημάτων και μαθήματα χρηματοδότησης κατάλληλα για τις ηλικίες παιδιών και εφήβων, η Woli δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κερδίζουν, να εξοικονομούν και να ξοδεύουν χρήματα υπεύθυνα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής Woli, οι γονείς μπορούν να αυτοματοποιήσουν και να ψηφιοποιήσουν το χαρτζιλίκι, να ορίσουν στόχους επίτευξης, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να ορίσουν εργασίες για να διδάξουν στα παιδιά τους πώς να εξοικονομούν αλλά και να κερδίζουν χρήματα.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στο Mastercard Fintech Day

  • Finloup (Ελλάδα): Τεχνολογική λύση αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου που χρησιμοποιεί τραπεζικές συναλλαγές και δεδομένα συμπεριφοράς, ειδικά για το λιανεμπόριο, έτσι ώστε οι έμποροι να μπορούν να προσφέρουν λύσεις δόσεων γιατους πελάτες τους.
  • Infin8 (Ελλάδα): Προσφέρει υπηρεσίες συγκέντρωσης και παρακολούθησης τραπεζικών λογαριασμών (Oper Banking) από διαφορετικές τράπεζες αλλά και πληρωμών, οι οποίες βοηθούν την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας σε μία εφαρμογή.
  • 5ife (Αυστρία): Μία νεοτράπεζα η οποία απευθύνεται σε gamers, χρήστες e-sports και λάτρεις των κρυπτονομισμάτων.
  • Evrotrust Technologies (Βουλγαρία): Προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες απομακρυσμένης ηλεκτρονικής αναγνώρισης και πιστοποίησης από μια έξυπνη συσκευή ειδικά για ψηφιακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
  • Reloyalty (Βουλγαρία): Μετατρέπει οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα στην Ευρώπη σε κάρτα επιβράβευσης για να βοηθήσει τους εκδότες καρτών και τους εμπόρους να δημιουργήσουν ισχυρότερες και πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες τους.
  • Cashflow Solutions (Τσεχία): Προσφέρει μια plug n’ play μηχανή API για την παροχή άμεσης χρηματοδότησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των ταμειακών ροών τους.
  • Tatum (Τσεχία): Προσφέρει τεχνολογικές υποδομές για εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη χρηματοοικονομικών εφαρμογών Blockchain.
  • W.UP (Ουγγαρία): Μετασχηματισμός ψηφιακών καναλιών τραπεζών, μέσω στοχευμένων αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες τους.
  • AIS Gateway (Πολωνία): Πλατφόρμα εκτίμησης πιστοληπτικού προφίλ καταναλωτών, με βάση τα δεδομένα της συναλλακτικής συμπεριφοράς των τραπεζικών λογαριασμών.
  • Coinfirm (Πολωνία): Λύση διαχείρισης κινδύνων ειδικά για κρυπτονομίσματα και πρωτόκολλα blockchain με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
  • iFactor (Ρουμανία): «Ψηφιακός μεσίτης» δανεισμού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • mBills (Σλοβενία): Πλατφόρμα πληρωμών, μέσω ψηφιακού πορτοφολιού για Smartphones με άδεια έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις