Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Santander πίστωσε κατά λάθος 130 εκατ. λίρες σε λογαριασμούς

Σύμφωνα με την Telegraph, η Santander προσπαθεί να διεκδικήσει από τους ανταγωνιστές της ένα ποσό ύψους 130 εκατ. λιρών. Αυτό στάλθηκε λανθασμένα σε 75.000 λογαριασμούς την ημέρα των Χριστουγέννων, ως αποτέλεσμα μιας επανάληψης πληρωμών.

Ενώ τα χρήματα μεταφέρθηκαν για λογαριασμό 2.000 εταιρικών πελατών, η τράπεζα βγήκε εκτός καθώς τα μετρητά λήφθηκαν από δικά της αποθέματα. Συγκεκριμένα, περίπου 75.000 άτομα και εταιρείες που έλαβαν εφάπαξ ή τακτικές πληρωμές από 2.000 επιχειρήσεις με λογαριασμούς στην τράπεζα πληρώθηκαν κατά λάθος για δεύτερη φορά στις 25 Δεκεμβρίου.

Η Santander σχολίασε σχετικά ότι οι πληρωμές διπλασιάστηκαν εξαιτίας ενός προβλήματος στον προγραμματισμό, το οποίο “εντοπίστηκε και διορθώθηκε γρήγορα”.

“Λυπούμαστε που λόγω ενός τεχνικού προβλήματος ορισμένες πληρωμές από εταιρικούς πελάτες μας διπλασιάστηκαν εσφαλμένα στους λογαριασμούς των παραληπτών”, δήλωσε η τράπεζα.

Στέλεχος αντίπαλης τράπεζας δήλωσε ότι αν δεν επιστρέψουν τα χρήματα στη Santander, μπορεί να βρεθούν εκείνοι σε δύσκολη θέση αν κάτι πάει στραβά. Επομένως, το πιο πιθανό είναι τα χρήματα να επιστραφούν την επόμενη κιόλας εβδομάδα από την ίδια τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, ενδέχεται να προκύψουν και άλλα ζητήματα, μετά την γκάφα με το δώρο Χριστουγέννων, αφού ήδη ένας δανειστής δήλωσε ότι δεν είναι πρόθυμος να επιστρέψει τα χρήματα αν αυτό σήμαινε ότι οι κάτοχοι των λογαριασμών που είχαν ήδη ξοδέψει τα μετρητά θα ωθούνταν στην υπερανάληψη.

Άλλες μεγάλες τράπεζες ανέφεραν ότι όσοι από τους πελάτες τους έχουν ήδη ξοδέψει τα χρήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα επιστρέψουν, θα περάσουν από μια εναλλακτική διαδικασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις