Μια πόλη στις ΗΠΑ εξασφάλισε χρηματοδότηση για αστυνομικό ρομπότ

Το αστυνομικό τμήμα του Χέντερσον επιδιώκει να κάνει την πόλη ασφαλέστερη με ρομποτικά μέσα.

Πρόσφατα, το ΔΣ ενέκρινε μια αίτηση για χρηματοδότηση ύψους 25.500 δολαρίων από την Επιτροπή Εγκλήματος του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Αυτή αφορούσε ένα τηλεχειριζόμενο αστυνομικό ρομπότ με την πόλη να προσφέρει επιπλέον 1.000 δολάρια σε αντίστοιχα τοπικά κονδύλια και την πολιτεία να καλύπτει τα υπόλοιπα.

Το νέο απόκτημα αποτελεί ένα εργαλείο για την δημόσια ασφάλεια αλλά και την προστασία των αστυνομικών, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Marcus Barrow. Συγκεκριμένα, αυτό το αντικείμενο θα χρησιμοποιηθεί για την επιθεώρηση άγνωστων καταστάσεων, όπως επικίνδυνα υλικά, ύποπτα πακέτα, επικοινωνία με ανθρώπους σε οδοφράγματα και πολλές άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για το πρώτο αντικείμενο αυτού του είδους στην περιοχή αλλά όπως και τα drone, τα ρομπότ έχουν γίνει ένα αναντικατάστατο εργαλείο στην επιβολή του νόμου στις ΗΠΑ. Το εν λόγω ρομπότ είναι επίσημα γνωστό ως Vantage Tactical Remote Control Robot, το οποίο κατασκευάζεται από την Transcend Robotics στο Σαν Ντιέγκο.

Λόγω του υψηλού ποσοστού επιτυχίας του να σκαρφαλώνει σε εμπόδια και σκάλες, ενώ δεν απαιτεί από τον αστυνομικό να ελέγχει χειροκίνητα το ρομπότ για να προ-τοποθετηθεί ώστε να ανέβει ένα εμπόδιο, αποτελεί μια κρίσιμη λειτουργική παρουσία.

Στα χαρακτηριστικά του ρομπότ περιλαμβάνονται επίσης ο αμφίδρομος ήχος, η θερμική κάμερα, τα 2.500 πόδια λειτουργίας σε οπτική επαφή και 500 πόδια μη οπτικής επαφής καθώς και το ωφέλιμο φορτίο των 200 και πλέον λιβρών.

Η Transcend Robotics ανέφερε ότι η μονάδα αποτελεί την ιδανική απάντηση για οχυρωμένα αντικείμενα, καθαρισμό δωματίων, παρέμβαση σε κρίσιμες φάσεις, περιπολίες, SWAT ή και για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Το Vantage μπορεί να χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά από οποιονδήποτε με μια μικρή εκπαίδευση.

Η Transcend Robotics διαθέτει ακόμη πιο ακριβές μονάδες που αναπτύσσουν δοχεία αερίου και έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και ισχυρότερη ικανότητα ανύψωσης, με την πιο ακριβή τους να ανέρχεται στα 110.500 δολάρια.

Η Κυβερνητική Επιτροπή Εγκλήματος, η οποία λειτουργεί ως το κύριο συμβουλευτικό όργανο του κυβερνήτη και της πολιτείας, απονέμει κάθε χρόνο κρατικές και ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις μεταξύ άλλων στις αστυνομικές αρχές, πόσο μάλλον όταν αφορά σε ευκαιρίες που μπορούν να βοηθήσουν την πόλη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Ανάλογα ρομπότ φαίνεται να υπάρχουν και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής ενώ ορισμένα site προωθούν τα ρομπότ αυτά προσιτές τιμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις