Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

API της Lune υπολογίζει τις εκπομπές άνθρακα για πιο aware checkout

Η εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι η επιχείρηση από την οποία θα αγοράσουν το προϊόν.

Η Lune, μια νέα Startup ενημερώνει τους πελάτες για τις εκπομπές CO2, ώστε να είναι πιο aware και alert όταν αγοράζουν κάτι online. Παράλληλα, όταν οι εταιρείες αρχίσουν να χρησιμοποιούν το API της Lune, οι πελάτες μπορούν επίσης να πληρώσουν ένα τέλος για τη χρηματοδότηση ενός έργου εξουδετέρωσης του άνθρακα. Πριν ιδρύσει τη Lune μαζί με τον Roberto Bruggemann, ο Stadigh εργάστηκε προηγουμένως για το ταμείο VC Crane.

Στην συνέχεια, η Lune συγκέντρωσε έναν γύρο seed ύψους 4 εκατ. δολαρίων, στον οποίο ηγήθηκε μάλιστα ο προηγούμενος εργοδότης του Stadigh, η Crane. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης 15 angel επενδυτές, όπως ο συνιδρυτής της N26, Maximilian Tayenthal, ο co-founder της Voi, Fredrik Hjelm και ο συνιδρυτής της OysterHR και της Nexmo, Tony Jamous.

Προς το παρόν όσον αφορά το τοπίο της ορατότητας των ESG κριτηρίων σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι εταιρείες κοινοποιούν απλά μια έκθεση βιωσιμότητας, η οποία βρίσκεται κάπου κρυμμένη στο εταιρικό site και πολύ λίγοι άνθρωποι τη διαβάζουν.

Η νεοφυής επιχείρηση συμβάλλει στο να μετρηθεί ο αντίκτυπος του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις και άρα κατά προσέγγιση, προσφέροντας δηλαδή αυτοματοποιημένους υπολογισμούς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστης πρακτικής.

Μόλις ενσωματωθεί το API στο προϊόν, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν λίγο παραπάνω για να συνεισφέρουν με ένα συμβολικό ποσό σε έργα αντιστάθμισης, μια δυνατότητα που “τρέχει” σε συνεργασία με προγραμματιστές παγκοσμίως.

Η Lune συνεργάζεται επίσης απευθείας με εταιρείες πληρωμών, όπως η TrueLayer. Επομένως, όταν έρθει η ώρα να κάνουν check out, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μια “πράσινη μέθοδο πληρωμής” που θα συνεισφέρει σε έργα αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Από την πλευρά του εμπόρου, οι πελάτες της Lune μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν οι ίδιοι για τα έργα βιωσιμότητας ή απλά να αφήσουν τους πελάτες να το κάνουν με μια επιπλέον χρέωση. Η Lune συζητά ήδη με άλλους συνεργάτες πληρωμών για να ενσωματώσει περισσότερες τέτοιες επιλογές σε όλες τις διαδικασίες πληρωμών.

Η Lune χρεώνει με βάση τον αριθμό των υπολογισμών και παίρνει επίσης ένα μικρό μερίδιο από τις συναλλαγές καθώς με το API της η νεοσύστατη εταιρεία θέλει να μετατρέψει οποιαδήποτε επιχείρηση σε εταιρεία φιλική προς το κλίμα (climate-friendly).

Αν και αρκετοί συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο αντίκτυπος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι μην προβούν καν στην αγορά – όταν δεν μπορεί κανείς να το αποφύγει αυτό, μια ενημέρωση σχετικά με το τι άνθρακα παράγει μια εταιρεία και πόσο μπορούν οι ίδιοι ή η επιχείρηση να το μετριάσουν, θα μπορούσε τουλάχιστον να βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν μια εταιρεία έναντι μιας άλλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις