Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Endeit Capital: Ταμείο 303 εκατ. ευρώ για τo Ecommerce

Η γερμανο-ολλανδική εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της στην στήριξη των διαδικτυακών εταιρειών και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η Endeit Capital συγκέντρωσε 303 εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία ενός ταμείου για την στήριξη ευρωπαϊκών εταιρειών διαδικτύου, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των οποίων έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομία. Η γερμανο-ολλανδική εταιρεία αναπτυξιακών κεφαλαίων Endeit Capital ολοκλήρωσε το τρίτο της ταμείο με 303 εκατ. ευρώ, με την ονομασία Endeit Fund III προκειμένου να προωθήσουν την ψηφιακή ωριμότητα της Ευρώπης.

Εκτός από την Endeit Capital, η Seaya με έδρα τη Μαδρίτη ίδρυσε ταμείο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ με επίκεντρο τις νεοφυείς επιχειρήσεις βιωσιμότητας, η ελβετική Una Terra δήλωσε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς την επίτευξη του κλεισίματος του ταμείου της ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο και η Cipio Partners του Μονάχου ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα το ταμείο ύψους 202 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Endeit Capital, δήλωσε: «Για να ανταποκριθούμε στη συνεχή ζήτηση των επενδυτών, ανοίξαμε εκ νέου το Ταμείο ΙΙΙ, κλείνοντας τώρα με τον συμβολικό αριθμό των 303 εκατ. ευρώ. Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι θεσμικοί επενδυτές είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη στρατηγική μας και στον τρόπο εργασίας μας. Καλωσορίσαμε ως επενδυτή τον κορυφαίο θεσμικό επενδυτή της Γερμανίας KFW Capital, ο οποίος αντιπροσωπεύει την γερμανική αγορά».

Εκτός από τα γραφεία της σε όλη τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα ένα γραφείο στη Στοκχόλμη για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στη σκανδιναβική περιοχή. Οι επενδύσεις της Endeit Capital στις Σκανδιναβικές χώρες είναι η Stravito, μια πλατφόρμα διαχείρισης γνώσης για επιχειρήσεις με έδρα τη Στοκχόλμη και η Leadfeeder, ένα εργαλείο αυτοματοποίησης B2B lead automation για επιχειρήσεις με έδρα το Ελσίνκι, το οποίο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις