Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pyramid Analytics: 120 εκατ. δολάρια για την δημιουργία εξυπνότερων επιχειρήσεων

Η πλατφόρμα της ισραηλινής εταιρείας παρέχει πληροφορίες βάσει δεδομένων για ταχύτερες και πιο έξυπνες αποφάσεις.

Η Pyramid Analytics άντλησε 120 εκατομμύρια δολάρια αφού ολοκλήρωσε τον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει αντλήσει η εταιρεία στα 211 εκατομμύρια. Του γύρου ηγήθηκε η H.I.G. Growth Partners, με τη συμμετοχή των Clal Insurance Enterprises Holdings, Kingfisher Capital και General Oriental Investments και των πρώτων επενδυτών JVP, Maor Investments, Sequoia Capital και Viola Growth.

Τα κεφάλαιο προορίζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος της εταιρείας, στην ταχέως αναδυόμενη αγορά data-driven αποφάσεων, η Pyramid Analytics υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα διαθέσιμα για ανάλυση από ποτέ, περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν αποφάσεις με δεδομένα και ότι υπάρχει ζήτηση για πιο εξελιγμένες αναλύσεις αυτών.

Ο CEO της Pyramid, Omri Kohl δήλωσε: «Ως επί το πλείστον, τα επενδυτικά κεφάλαια προορίζονται για την επίλυση των προβλημάτων των πελατών μας και στην καινοτομία προκειμένου να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις με τρόπους που τα εργαλεία BI και τα παλαιά analytics δεν μπορούσαν. Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της ευφυΐας και της σκληρής δουλειάς των υπαλλήλων μας σε όλο τον κόσμο, της δέσμευσης των συνεργατών μας και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πελάτες μας. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην ανάδειξη της Pyramid στον μελλοντικό ηγέτη στα επιχειρηματικά analytics».

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια από τον CEO Omri Kohl, τον CTO Avi Peretz και τον EVP επιχειρηματικής ανάπτυξης Herbert Ochtman. Το 2021 είχε έσοδα 50 εκατ. δολαρίων ενώ για φέτος εκτιμάται πως το ποσό θα προσεγγίσει τα 90 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία απασχολεί 250 υπαλλήλους, εκ των οποίων 80 στο κέντρο ανάπτυξής της στο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η Pyramid Analytics σχεδιάζει την πρόσληψη 150 περισσότερων ατόμων, εκ των οποίων 60 στο Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις