Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla ανακάλεσε την κυκλοφορία 130.000 οχημάτων!

Οι οθόνες αφής μπορεί να καθυστερήσουν ή να σβήσουν εντελώς, λόγω υπερθέρμανσης της CPU

Η Tesla ανακαλεί  την κυκλοφορία 130.000 αυτοκινήτων λόγω ενός προβλήματος που προκαλεί υπερθέρμανση της CPU στα συστήματα infotainment των οχημάτων κατά τη διάρκεια της γρήγορης φόρτισης, με αποτέλεσμα η οθόνη αφής του αυτοκινήτου να δυσλειτουργεί ή να μένει εντελώς κενή (μέσω του Associated Press).

Στα επηρεαζόμενα οχήματα συμπεριλαμβάνονται τα Model 3 και Y του 2022, καθώς και τα Model X και S του 2021 και 2022.

«Κατά τη διάρκεια της ταχείας φόρτισης ή της προετοιμασίας για ταχεία φόρτιση, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας infotainment (“CPU”) ενδέχεται να μην ψύχεται επαρκώς για να αποτρέψει υψηλότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την επιβράδυνση της επεξεργασίας ή την επανεκκίνηση της CPU», αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

«Η βραδύτερη επεξεργασία ή η επανεκκίνηση της επεξεργασίας θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστέρηση της οθόνης της κεντρικής οθόνης ή να εμφανιστεί κενή». Η ανάκληση δεν εξηγεί τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα ή πώς η ενημέρωση λογισμικού θα το επιλύσει, αλλά φαίνεται ότι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο το όχημα προετοιμάζει τη μπαταρία για τη χρήση του υπερφορτιστή.

Αυτό το πρόβλημα δύναται να εμποδίσει τους οδηγούς, καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν της εφεδρική κάμερα.

Όπως σημειώνει η NHTSA, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την θέση της χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, καθώς και να ρυθμίσουν την ταχύτητα των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ τους (ορισμένα μοντέλα Tesla ρυθμίζουν αυτόματα τις ταχύτητες των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ, ενώ σε άλλα η ρύθμιση πραγματοποιείται αυτόματα από την οθόνη αφής).

Αν και δεν είναι σαφής ο όγκος του προβλήματος, η NHTSA αναφέρει ότι η Tesla «εντόπισε 59 αξιώσεις εγγύησης και 59 αναφορές πεδίου» που ενδεχομένως σχετίζονται με το πρόβλημα και ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει για τραυματισμούς ή θανάτους που προκλήθηκαν εξαιτίας σφάλματος.

Η Tesla άρχισε να αποστέλλει οχήματα με chipsets με βάση την AMD Ryzen που τροφοδοτούν το σύστημα infotainment πέρυσι, αλλά δεν αναφέρει αν ο νέος επεξεργαστής αποτελεί μέρος του προβλήματος. Ορισμένοι οδηγοί έχουν παρατηρήσει μια μικρή μείωση της αυτονομίας οδήγησης στα αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με τις CPU Ryzen, σε σύγκριση με τα παλαιότερα Tesla που διέθεταν Intel Atom.

Η Tesla έχει εκδώσει αρκετές ανακλήσεις με την πάροδο των ετών – τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία ανακάλεσε σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα Model 3 και Model S για ένα δυσλειτουργικό σύστημα κλειδώματος του πορτμπαγκάζ. Πιο πρόσφατα, η Tesla ανακάλεσε άλλα 579.000 αυτοκίνητα για να αφαιρέσει μια λειτουργία «Boombox» για την οποία είχε ενστάσεις η NHTSA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις