Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coradia Stream: Το μέλλον της προηγμένης και βιώσιμης κινητικότητας

Το τρένο είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα έλξης που επιτρέπει την αναγεννητική πέδηση τροφοδοτώντας τα φρένα, εξοικονομώντας έως και 35% της κατανάλωσης ενέργειας και εξασφαλίζοντας τη μικρότερη δυνατή φθορά του

Το νέο τρένο Coradia Stream – Intercity Next Generation (ICNG) ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ.

Το προηγμένο μέσο μαζικής μεταφοράς παρουσίασαν η Alstom και η NS.

Τα νέα τρένα της NS εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για το ολλανδικό επιβατικό κοινό.

Επωφελούνται από τις νεότερες καινοτομίες και την υψηλή άνεση της σειράς Coradia Stream της Alstom, η οποία σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη με σχεδόν 900 τρένα να έχουν ήδη παραγγελθεί στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες.

Η Alstom προμηθεύει την NS, τον εθνικό σιδηροδρομικό φορέα της Ολλανδίας, με 79 τρένα Coradia Stream που μπορούν να φτάσουν τη μέγιστη ταχύτητα των 200 km/h. Οι πρώτοι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εθνικό δίκτυο της Ολλανδίας πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η NS έχει παραγγείλει 20 επιπλέον τρένα Coradia Stream ICNG, τα οποία θα κυκλοφορούν και στο Βέλγιο.

«Τα Coradia Stream είναι επιτυχημένα επειδή προσφέρουν εξαιρετικά αξιόπιστες, ενεργειακά αποδοτικές, ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό. Παρουσιάζουν, επίσης, εντυπωσιακό ποσοστό διαθεσιμότητας που ξεπερνά το 97% και είναι εύκολα στη συντήρηση. Είμαστε περήφανοι που η NS επέλεξε την Alstom για να τη βοηθήσει στον μετασχηματισμό των σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε όλη την Ολλανδία και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα τρένα μας θα κάνουν τη σημαντική διαφορά για τους Ολλανδούς επιβάτες», δήλωσε ο Bernard Belvaux, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Benelux.

Τα τρένα ICNG που σχεδίασε η Alstom για την NS είναι εξαιρετικά άνετα. Οι συνεργάτες της Alstom εργάστηκαν σκληρά για να ενσωματώσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και να προσφέρουν στους επιβάτες μια εξαιρετική εμπειρία επιβίβασης. Τα τρένα διαθέτουν ευρύχωρους και καλά φωτισμένους χώρους πολλαπλών χρήσεων για ανάγνωση, ξεκούραση, αναπηρικά αμαξίδια και ποδήλατα, καθώς και ειδικές τουαλέτες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα μπορούν πραγματικά να απολαμβάνουν το ταξίδι τους έχοντας την ίδια άνεση με τους υπόλοιπους επιβάτες χάρη στο σχεδιασμό των νέων αυτών τρένων.

Ο κλιματισμός, το Wi-Fi, οι πολυάριθμες δυνατότητες φόρτισης για κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, καθώς και οι λάμπες ανάγνωσης LED συμβάλλουν επίσης σε μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα τρένα ICNG πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα διαλειτουργικότητας και είναι εξοπλισμένα με Ευρωπαϊκά συστήματα σηματοδότησης (ERTMS). Αυτό καθιστά δυνατή την πιο στρωτή, πυκνότερη και ενεργειακά αποδοτικότερη οδήγηση μέσω ψηφιακά προβλεπόμενων εντολών σηματοδότησης και οδήγησης, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των μετακινήσεων, ιδίως σε γραμμές με υψηλή επισκεψιμότητα.

Με μια συνολικά ομαλότερη σιδηροδρομική υπηρεσία, οι επιβάτες μπορούν να προσβλέπουν σε πιο συχνές και ασφαλείς μετακινήσεις.

Τέλος, το τρένο Coradia Stream ICNG αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου προς την βιώσιμη κινητικότητα, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους της Alstom παγκοσμίως, καθώς πάνω από το 95% των εξαρτημάτων της μπορούν να ανακυκλωθούν.

Το τρένο είναι, επίσης, εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα έλξης που επιτρέπει την αναγεννητική πέδηση, όπου η κίνηση του τρένου αξιοποιείται για να τροφοδοτήσει τα φρένα, γεγονός που μπορεί να εξοικονομήσει έως και 35% της κατανάλωσης ενέργειας ενός τρένου και φυσικά να εξασφαλίσει τη μικρότερη δυνατή φθορά του.

Χάρη στον βελτιωμένο αερο-ακουστικό σχεδιασμό, τη χρήση εξαρτημάτων με μειωμένη εκπομπή θορύβου και αμαξωμάτων με πνευματική ανάρτηση, το τρένο ICNG μειώνει, επίσης, τον θόρυβο εντός και εκτός του αμαξοστοιχείου, γεγονός που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της άνεσης των επιβατών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις