Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπερσύγχρονο πρόγραμμα σπουδών από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Παν. Αιγαίου

Το ΤΕΤΔ δημιουργεί αποφοίτους με σύγχρονο και ανταγωνιστικό προφίλ, ενώ συγχρόνως προσφέρει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα

Tο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου προετοιμάζεται να καλωσορίσει τους πρωτοετείς φοιτητές για το έτος 2023-2024. Το ΤΕΤΔ είναι ένα διεπιστημονικό τμήμα με ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες εξειδικεύσεις αιχμής όπως: Διατροφογενετική (διατροφή σε σχέση με τη γενετική του ανθρώπου), Νανοτεχνολογία, Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στη αγροδιατροφή, Διατροφικές πολιτικές στη δημόσια υγεία, Υπολογιστικές προσομοιώσεις για την εκμετάλλευση μεγάλου όγκου δεδομένων, Μελέτες καταναλωτή και συμπεριφοράς του ανθρώπου.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται απόφοιτοι με σύγχρονο και ανταγωνιστικό προφίλ με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα παρακολουθώντας το 4ετές πρόγραμμα σπουδών (Από το 2022 έχει δημοσιευτεί (ΦΕΚ Τεύχος A’ 232/17.12.2022) όπου ορίζεται ο κλάδος/ειδικότητα ΠΕ Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής). Το ΤΕΤΔ είναι πλέον το μόνο Τμήμα ΑΕΙ στη Ελλάδα που προσφέρει στους αποφοίτους του πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σε 4 έτη προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, αντί για 5 έτη που απαιτούνται στα γεωπονικά τμήματα, με τα αντίστοιχα χρονικά και οικονομικά οφέλη των σπουδαστών του. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο με βάση τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν, σε Ελληνικές αλλά και διεθνείς βιομηχανίες τροφίμων, σε εταιρείες σχετικές με θέματα αγροδιατροφής, ως Σύμβουλοι Διατροφής και ως νέοι ερευνητές σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΤΔ και άλλων πανεπιστημίων.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν απόφοιτοι του τμήματος που έχουν ιδρύσει την δική τους επιχείρηση.

Το τμήμα διαθέτει και δύο εξαιρετικά καινοτόμα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών
1. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διατροφή, Ευζωία & Δημόσια Υγεία»
2. Μεταπτυχιακό MRes, Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition

Για περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα μπορείτε να ακολουθήσετε και τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.fns.aegean.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις