Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Think Silicon: Μια πορεία παγκόσμιας ανάπτυξης με την Ελλάδα στο επίκεντρο

Η ελληνική εταιρεία συνεχίζει, μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Applied Materials, να αναπτύσσεται και να καινοτομεί φέρνοντας ένα «κύμα» επενδύσεων αλλά και προσλήψεων στη χώρα μας. 

Μια πορεία ανάπτυξης που ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα της χώρας μας αλλά και τα «στεγανά» που συχνά υπάρχουν γύρω από την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ακολουθεί η Think Sillicon, η οποία από το 2020 αποτελεί μέλος του ομίλου της αμερικανικής εταιρείας Applied Materials.  

H Startup, που ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα από τους Γεώργιο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη με το όραμα να δημιουργήσει κορυφαία τεχνολογία για την παγκόσμια αγορά, έχει μετατραπεί πλέον σε μέλος πολυεθνικής εταιρείας και δεν έχει απλώς πραγματοποιήσει το αρχικό αυτό όραμα, αλλά συνεχίζει να καινοτομεί πλέον σε μια νέα, μεγαλύτερη βάση.  

Με έδρα της την Πάτρα και παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στο Τορόντο (HQ North America), στο Όστιν, Τέξας, στην Κολωνία, Γερμανία, και στο Ταϊπέι, Ταϊβάν, η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη σχεδίαση υψηλής απόδοσης και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs), εξυπηρετεί πελάτες σε όλον τον κόσμο και έχει καταφέρει να δώσει τη δυνατότητα γραφικών υψηλής ποιότητας σε οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με μπαταρία.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταναλωτές μπορούν πλέον να πάνε σε ένα κατάστημα και να αγοράσουν ένα επιτραπέζιο τηλέφωνο ή μια μηχανή καφέ που να ενσωματώνει την τεχνολογία της Think Silicon! Επίσης, πρόσφατα η εταιρεία επεκτάθηκε στη σχεδίαση Επεξεργαστών Μηχανικής Μάθησης (DLPs) πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. 

Τεχνολογία made in Greece! 

Γενικότερα, από πέρυσι που εντάχθηκε στην Applied Materials, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υλικών και εξοπλισμού για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου ολοκληρωμένου κυκλώματος (chip) και προηγμένης οθόνης στον κόσμο, η ελληνική εταιρεία έχει επιταχύνει ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή της τροχιά, ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να στρέψει το βλέμμα ενός διεθνούς κολοσσού στην Ελλάδα, στην οποία και επενδύει έκτοτε σταθερά.  

Στο πλαίσιο αυτό, το Μάιο η Think Silicon εγκαινίασε τις νέες της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μεταμόρφωση, οι οποίες αποτελούν το πρώτο και το μοναδικό σχεδιαστικό κέντρο για ημιαγωγούς της Applied Materials στην Ευρώπη. Στόχος της εταιρείας είναι οι εγκαταστάσεις αυτές να αποτελέσουν το βασικό κέντρο σχεδιασμού της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην Ευρώπη, ενώ στα γενικότερα πλάνα της Think Silicon είναι η «κατάκτηση» της αγοράς της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον ίδιο τρόπο που κατέκτησε και την αγορά των επεξεργαστών γραφικών πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Τα παραπάνω θα επιτευχθούν, μεταξύ άλλων, με την επέκταση της ομάδας της εταιρείας στην Ελλάδα.  

Η Think Silicon διαχρονικά επενδύει στο ταλέντο και το ανθρώπινο δυναμικό και λέει χαρακτηριστικά πως «όλα όσα έχει επιτύχει αυτά τα χρόνια καθώς και οι μελλοντικές της επιδιώξεις δεν θα μπορούσαν και δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τους ταλαντούχους μηχανικούς της». Τον τελευταίο χρόνο, εξηγεί η ομάδα, ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων της εταιρείας έχει στελεχωθεί από μηχανικούς με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό που θέλησαν λόγω του αντικειμένου μας να συμβάλουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας αλλά και στην ανάδειξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας.  

Στόχος η σύνδεση ακαδημίας και βιομηχανίας 

Για το μέλλον, τα σχέδια ανάπτυξης της Think Silicon είναι φιλόδοξα και οι προβλέψεις της εταιρείας αναφέρουν ότι μέχρι το 2022 θα έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της. Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συνεργασία της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον επίκουρο καθηγητή Γεώργιο Κεραμίδα.  

Στόχος αυτής της σύμπραξης είναι να οικοδομηθεί ένας ερευνητικός κόμβος μέσω χρηματοδοτούμενων διδακτορικών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εστιάζουν στο σχεδιασμό υλικού (Hardware) και λογισμικού (Software) για επιταχυντές μηχανικής μάθησης.  

Στο νέο αυτό κόμβο καινοτομίας μπορούν –και καλούνται– να συμμετάσχουν μηχανικοί από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου που θέλουν να συνδυάσουν το εργασιακό περιβάλλον μιας Startup έχοντας την υποστήριξη ενός τεχνολογικού κολοσσού. «Στη Think Silicon ορίζουμε τα προϊόντα μας, τα αναπτύσσουμε και τα διαθέτουμε στους πελάτες.  

Κατά συνέπεια, οι μηχανικοί μας έρχονται σε επαφή με πελάτες παγκόσμιας κλάσης και διεθνείς οργανισμούς, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στον ορισμό και στην αρχιτεκτονική του προϊόντος», εξηγεί κλείνοντας η εταιρεία, η οποία θεωρεί ότι η σύνδεση της βιομηχανίας με τον ακαδημαϊκό χώρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσουμε στην καινοτομία και στην ανάπτυξη τον τομέα της τεχνολογίας.  

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα ερευνητική ομάδα θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις