Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TRUST THE CHANGE: Υποστήριξη περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στις Κυκλάδες

Το πρόγραμμα TRUST THE CHANGE στηρίζει για δεύτερη χρονιά τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη των Κυκλάδων προσφέροντας οικονομική αρωγή σε επιχειρήσεις από δέκα νησιά. Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος SeaChange Greek Islands, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust υλοποιούν για δεύτερη χρονιά το TRUST THE CHANGE, ένα πρόγραμμα στήριξης της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, με στόχο την ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα TRUST THE CHANGE θα παρέχει οικονομική αρωγή μέχρι  5.000 ευρώ σε έως 20 επιχειρήσεις που θα επιλεγούν από τα δέκα νησιά του προγράμματος SeaChange Greek Islands  (Σέριφος, Σίκινος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια) προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαρτίου 2022 τόσο υπάρχουσες όσο και νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και νομικής μορφής, αρκεί να είναι φορολογικά ενήμερες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ένα σύντομο επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιγράφει τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ή της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες επιθυμούν να διοχετεύσουν την οικονομική αρωγή που θα λάβουν. Επιλέξιμες δαπάνες μπορεί να είναι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό που επιφέρουν θετική περιβαλλοντική μεταβολή στη λειτουργία της επιχείρησης.

Η οικονομική αρωγή που θα λάβουν οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να καλύψει προηγούμενες οφειλές, ενοίκια, οφειλές σε ΔΕΚΟ ή Δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά έξοδα

Ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση

Για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος TRUST THE CHANGE, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation και το The People’s Trust διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 17:00, διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση, όπου θα αναλυθούν τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και θα δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας Zoom στο link: https://us06web.zoom.us/j/81303803949

Το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands ξεκίνησε το 2018 και περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της παράκτιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης. Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις