Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αγκαλιά με «ΘΕΑ» ανοίγει στις startups το ΕΒΕΑ

Με την παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη ξεκίνησε, εχθές, Τετάρτη, η λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) που βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας.

Σκοπός του ΕΒΕΑ, μέσω της «ΘΕΑ», να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Η «ΘΕΑ» απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από ειδικούς, θα έχουν την ευκαιρία να τις «μεταμορφώσουν» σε μια νέα δυναμική επιχείρηση. Θα πρέπει να τονισθεί ότι στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας θα φιλοξενηθούν συνολικά 50 startups για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΒΕΑ, αναφέρει, ότι το «ΘΕΑ» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το επιμελητήριο της Αθήνας για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του μητροπολιτικού δήμου.

DSC_0260-702*339

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, για τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «στο κτίριο θα φιλοξενηθούν 50 νεοφυείς επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα μέχρι 18 μηνών, παρέχοντας ένα σύγχρονο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, αλλά και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων: Γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δράσεις επιμόρφωσης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διευκόλυνσης της πρόσβασης των νέων επιχειρήσεων σε κεφάλαια χρηματοδότησης. Με τον τρόπο αυτό, σκοπός είναι, όχι μόνο η μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν».

Δείτε παρακάτω δήλωση που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην κάμερα του StartUpper.gr

Από την δική του πλευρά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανέφερε: «Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπία. Να στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο και κουλτούρα ανάπτυξης, με καινοτομία, νέες ιδέες και προϊόντα. Σε ένα μοντέλο που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη – εργαζόμενο, θα ενισχύει την απασχόληση αλλά και θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις δυναμικές παραγωγικές διαδικασίες που θα μας πάνε μπροστά. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η δημοτική αρχή της Αθήνας έγινε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχεδίασε και υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική με στοχευμένες παρεμβάσεις. Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αξιοποιείται ένα πολύ σημαντικό τμήμα του μεγάλου αναπτυξιακού μας προγράμματος ‘Έργο Αθήνα’, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

DSC_0339-ΘΕΑ-702*336

Σημειώνεται ότι η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «μπουν» στην σελίδα της «ΘΕΑ» ή να στείλουν email στις εξής διευθύνσεις: [email protected] και [email protected]. Επίσης μπορούν να καλέσου στα τηλέφωνα: 211 10 36 900 έως 2.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις