Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσo

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός CU Restart Up@Ρομάντσo και ανέδειξε τους νικητές του γ’ γύρου, νέους δημιουργικούς ανθρώπους που αναζητούν ένα δυνατό σημείο εκκίνησης της επαγγελματικής τους πορείας για να κάνουν τις πρωτοποριακές τους ιδέες πράξη.

To CU και το Ρομάντσο μέσα από το διαγωνισμό, προσφέρουν στους νικητές επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα δημιουργικών επαγγελμάτων του Ρομάντσο.

Συγκεκριμένα, οι νικητές του γ’ γύρου του διαγωνισμού είναι οι εξής:
Μανόλης Φιοράκης, Τape artist: Ο Μανόλης Φιοράκης είναι Πολιτικός Μηχανικός και Ιnterior designer με συμμετοχές και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και διαγωνισμούς. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε και ασχολείται με το νέο του πάθος το tapeart. Τρισδιάστατες κατασκευές, σχέδια σε καμβάδες και τοίχους αλλά και bombing σε δρόμους, είναι μερικές από τις δράσεις του, τις οποίες θέλει να αναπτύξει και να προβάλει στο Ρομάντσο.

DIDEE Magazine, Οnline περιοδικό: To DIDEE είναι αφιερωμένο στην αστική αισθητική και στην ζωή της πόλης σήμερα. H ομάδα του επιδιώκει μέσα από πρωτότυπες και φρέσκες ιδέες να φωτίσει όλες τις πτυχές της urban κουλτούρας και να μυήσει το αναγνωστικό κοινό σε έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της αστικής καθημερινότητας. Μέσα από τις μόνιμες στήλες του περιοδικού, συγκεντρώνεται ένα πλούσιο περιεχόμενο, μεταβαλλόμενο ανάλογα με τις τάσεις και τις εναλλαγές του urban στοιχείου, γύρω από το οποίο κινείται πιστά.

Frapress.gr, Youth Cultural Community: Η ομάδα του Frapress.gr αποτελείται από ετερόκλητα νέα άτομα, ως επί τω πλείστον φοιτητές, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες και έχει στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψηφιακό Think Tank που έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους και χωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια μέσα από τις στήλες του www.frapress.gr.

Ομάδα Media Neoperativa, Ψηφιακό διαδραστικό πρακτορείο παραγωγής και προώθησης πολυμεσικού περιεχομένου: H Ομάδα Media Neoperativa στηρίζεται στη δικτύωση μιας κοινότητας νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και “media enthusiasts” με στόχο την υλοποίηση ανεξάρτητων έργων ή ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών για εμπορικούς, καλλιτεχνικούς ή κοινωνικούς σκοπούς. Απευθύνονται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή οργανισμούς που επιθυμούν να προσεγγίσουν με πρωτότυπο, μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Οι νικητές, πέρα από την στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2015, θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της θερμοκοιτίδας και με δημιουργούς με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, να γνωρίζουν πρακτικές καταξιωμένων επαγγελματιών, αλλά και να παρουσιάζουν στο κοινό δείγματα από τη δουλειά τους.

Ο διαγωνισμός CU Restart Up@Ρομάντσο είναι η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης δημιουργικών ατόμων και ομάδων στην Ελλάδα, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε νέους, μέσα από το δικό τους επαγγελματικό Restart να εκφραστούν ελεύθερα και να κάνουν τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες πράξη.

Έως σήμερα έχει ήδη πραγματοποιηθεί τρεις φορές με τους νικητές να έχουν κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα.

Μέσα στο 2015 προγραμματίζεται ο Δ’ γύρος του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους νικητές βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις