Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στους νικητές του Nokia Open Innovation Challenge!

Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – (ΙΤΕ) συμπεριλαμβάνεται στις συνολικά 10 νικήτριες ομάδες του Nokia Open Innovation Challenge, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομώνυμη εταιρεία σε συνεργασία με το Nokia Growth Partners (NGP).

IMBB-EN_702x
Συνολικά οι 10 καινοτόμες επιχειρήσεις και ομάδες, από τις εκατοντάδες που συμμετείχαν, οι οποίες προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Φινλανδία και τη Γερμανία ξεχώρισαν και τιμήθηκαν για τις τεχνολογίες και τις εν γένει λύσεις τους που απευθύνονται σε μια σειρά από ευκαιρίες στον ευρύτερο τομέα του Internet of Things (IoT).

Οι νικήτριες ομάδες παρουσίασαν τεχνολογικά προϊόντα και λύσεις για καθετοποιημένους τομείς του IoT, όπως λ.χ. την υγεία, τη συνδεσιμότητα, την αυτοκινητοβιομηχανία, το βιομηχανικό internet και τις “έξυπνες” πόλεις.

Η δεκάδα των νικητών του Nokia Open Innovation Challenge

Αναλυτικά, στον Nokia Open Innovation Challenge διακρίθηκαν:
– Η CyberLightning που αναπτύσσει λογισμικό που δημιουργεί 3D visualization δεδομένων IoT.
– H DecaWave, μια καινοτόμος fabless εταιρεία ημιαγωγών.
– Η Good Sign η οποία παρέχει επιχειρηματικό λογισμικό για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις IoT υπηρεσίες.
– Η HealthOperator που εισάγει το βιομηχανικό Internet στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
– Η High Mobility η οποία βοηθά τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να μεταβληθούν σε παρόχους mobility δίχως όμως να χάνουν τον έλεγχο στα προϊόντα ή τους πελάτες τους.
– Η Posterfy που αναπτύσσει και διαθέτει συστήματα “έξυπνης” απεικόνισης για εφαρμογές σήμανσης σε μιας σειρά από αγορές.
– Η Skkynet Cloud Systems που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη σε πληροφοριακά συστήματα cloud πραγματικού χρόνου.
– Η SparkCognition η πρώτη εταιρεία Cognitive Safety & Security Analytics σε διεθνές επίπεδο.
– Η Wirepas που κάνει πραγματικότητα το Internet of Things.
– Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, από το Ηράκλειο της Κρήτης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το IMBB διαθέτει κάτι παραπάνω από 12 χρόνια εμπειρίας στους βιο-αισθητήρες ακουστικών κυμάτων, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει και παρέχει τεχνολογία ανίχνευσης DNA!

Υπογραμμίζεται δε, πως το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας αποτελεί ένα από τα έξι Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – (ΙΤΕ), ενώ διαρκής επιδίωξή του δεν είναι άλλη από την έρευνα αιχμής στις Επιστήμες της Ζωής και τη Βιοϊατρική.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανακοινώνουμε τους νικητές του τρίτου ετήσιου Open Innovation Challenge, οι οποίοι δίχως αμφιβολία συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον λαμπρών καινοτόμων ομάδων που ειδικεύονται στον τομέα του IoT. Δίχως αμφιβολία, στην Nokia αντιλαμβανόμαστε πως δεν είμαστε σε θέση μόνοι μας να τα καταφέρουμε. Για αυτό και οφείλουμε να σκεφτούμε δημιουργικά όσο και εκτός των τειχών στους οποίους και περικλείεται ο συνολικός μηχανισμός καινοτομίας που διαθέτουμε, απευθυνόμενοι στο IoT οικοσύστημα για την ανεύρεση συνεργασιών και την αναζήτηση της συνδημιουργίας! Είμαστε βέβαιοι πως με την ενσωμάτωση καινοτομιών απ’ όπου κι εάν προέρχονται, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν πλήρως προγραμματισμένο κόσμο, από τον οποίο έχουμε να κερδίσουμε όλοι μας!”, ανέφερε σχετικά ο Hossein Moiin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της Nokia Networks.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις