Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η StartTech Ventures εκτοξεύει τα ελληνικά Startup και επεκτείνεται στην Ευρώπη

To 1o Demo Day της StartTech Ventures πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ελληνικού angel investor και incubator με εξαιρετική επιτυχία. Επτά Startup από Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στις παρουσιάσεις, αναλύοντας τα σχέδια και τα επιχειρηματικά πλάνα τους, μερικές εκ των οποίων έχουν μάλιστα έτοιμο προϊόν-υπηρεσία στον “αέρα”.

Την τιμητική τους στην εκδήλωση είχαν οι δυο μεγάλες επιτυχίες της StartTech, και του εμπνευστή της Δημήτρη Τσίγκου, η ABZorba Games και η Epignosis-TalentLMS, με τη πρώτη να έχει εξαγοραστεί από ένα μεγάλο παίκτη του χώρου των online casino games και η δεύτερη να πηγαίνει πολύ καλά στην αγορά των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο cloud.

FDDSV-1024x614_c

Την εκδήλωση άνοιξε ο CEO Δημήτρης Τσίγκος ο οποίος ανέφερε ότι η StartTech είναι ένα μεγάλο angel group στην Αθήνα που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις επιλεγμένες εταιρείες να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτή τη αρκετές startup βρίσκονται κάτω από τα φτερά της StartTech, δυο εξ αυτών έχουν τη βάση τους εκτός Ελλάδας. Ενα εκατομμύριο ευρώ έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα, με το 10% εξ αυτών να προορίζεται για τις δυο Startup εκτός Ελλάδας.

Αν και η έμφαση δίνεται στην Ελλάδα ωστόσο κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη είναι να αναπτυχθεί το portfolio των Startup εκτός Ελλάδας ενώ ο μεγάλος στόχος για το 2017 είναι η StartTech να μετεξελιθεί σε ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο για αυτό το λόγο o κ. Τσίγκος απηύθυνε πρόσκληση και σε άλλους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της StartTech Ventures.

demoday_703x336_DSC_0009

Κατόπιν πήρε το λόγο ο Daniel Tomov, του εξαιρετικά δραστήριου επενδυτικού κεφαλαίου – Accelerator Eleven με έδρα τη Βουλγαρία. H Eleven λειτουργεί με υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες στην Ευρώπη.

Η Eleven πιστεύει πολύ στη δημιουργία μιας κοινότητας επενδυτών, συμβούλων και επιχειρηματιών κάτι που εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο της επιτυχία και την ανάπτυξη των Startup. Πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή των επενδύσεων στην Eleven παίζει η κουλτούρα κάθε founder ενώ παρότι τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες των Startup ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια κάθε χώρας καταγωγής ωστόσο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νέας εταιρείας θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη χώρα όπου βρίσκονται οι περισσότεροι πελάτες.

Από το 2012 η Eleven έχει επενδύσει 12 εκ. Ευρώ σε 112 Startup σε 25 χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων κυρίως και ψάχνει συνέχεια για νέες ιδέες και ενδεχομένως και στη χώρα μας.

WakeApp

Wake-App

Το πρώτο Startup εκτός Ελλάδος έχει τη βάση του στο Ισραήλ και αναπτύσσει μια κοινωνική εφαρμογή – ξυπνητήρι για Smarphones. Πάνω από 2 δις χρήστες κινητών χρησιμοποιούν το Smartphone σαν ξυπνητήρι ενώ διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι πρώτες πρωινές ώρες είναι κρίσιμες για τις επιλογές που θα κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Το Wake-App απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό με τον κάθε χρήστη να χτίζει την ομάδα φίλων που θέλει να τον ξυπνάει κάθε πρωί με περιεχόμενο κυρίως από το YouTube. Χρήματα θα προέλθουν είτε από χορηγούμενα video ή μέσω προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, υπηρεσιών, καλλιτεχνών κλπ. Το Wake-App έχει συγκεντρώσει ήδη κεφάλαια 100 χιλιάδων δολαρίων.

Mailburn

Mailburn

To Mailburn είναι άλλη μια εφαρμογή Email που θα προσπαθήσει να βάλει μια όμορφη τάξη στο χάος των καθημερινών μας Email και αρχικά προορίζεται για B2B εφαρμογή. Πρόκειται για την δεύτερη Startup εκτός Ελλάδας, από την Ρωσία.

Το Mailburn προφανώς επικεντρώνεται στην επικοινωνία με τις επαφές μας, αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο, προσφέρει άμεση επικοινωνία στυλ chat και έναν διαφορετικό – συνεχόμενο τρόπο εμφάνισης των Newsletters μας, με δυνατότητα άμεσης διαγραφής από αυτά. Προσφέρεται ενημέρωση παραλαβής και ανοίγματος των email που στέλνουμε ενώ μπορεί να διαχειριστεί τους υπάρχοντες λογαριασμούς μας Email. Τέλος προσφέρεται κρυπτογράφηση peer-to-peer, ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό, στις επικοινωνίες μας. Αυτή αλλά και οι υπόλοιπες ξεχωριστές δυνατότητες του Mailburn είναι εφικτές γιατί η διαχείριση των Email και η όλη επικοινωνία γίνεται στους servers της υπηρεσίας.

Yodeck

Yodeck

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και προτώτυπη ελληνική Startup η οποία σκοπεύει να μπει στην αγορά Digital Signage ή αλλιώς τα διαφημιστικά μόνιτορ που συναντάμε σε καταστήματα και εταιρείες. Η συγκεκριμένη παγκόσμια αγορά έχει τζίρο 24 δισ. δολ. και κυριαρχείται από μεγάλες εταιρείες και χαρακτηρίζεται από υψηλά κόστη κτήσης.

To Yodeck στοχεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλέον μπορούν να έχουν μια ή και περισσότερες διαφημιστικές οθόνες στο χώρο τους, με χαμηλό κόστος, η οποία ελέγχεται μέσω Internet αλλά και τοπικά μέσω του μικρού υπολογιστή RaspBerry Pi των 30-40 ευρώ.

12642883_10153399634486476_7959012165535592240_n

Elorus

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση πληρωμών για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις με βιβλία Εσόδων – Εξόδων. Ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να συνδεθεί με την υπηρεσία από τον υπολογιστή τους ή το κινητό του και να αποστείλει ηλεκτρονικά τιμολόγια στους πελάτες του, ζητώντας παράλληλα να πληρωθεί άμεσα μέσω PayPal ή της πλατφόρμας πληρωμών BrainTree. Η Elorus έχει αυτή τη στιγμή περίπου 4 χιλιάδες πελάτες ενώ προσφέρει δωρεάν χρήση για ελεύθερους επαγγελματίες με λίγες δουλειές το μήνα.

demoday_001_702x336_IMG_5244

StackMasters

Η StackMasters στην ουσία προσφέρει υπηρεσίες χτισίματος και υποστηριξης οποιασδήποτε υπολογιστικής υποδομής ανάγκη μια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, όπως για παραδειγμα Service Providers, Mobile Apps platforms κ.α. στο Cloud μέσω  της τεχνολογίας OpenStack.

12592765_10153399632886476_4395783164401116130_n

Blueline

Η Blueline είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης όπου πελάτες όπως εργαζόμενοι με λίγο ελεύθερο χρόνο, υπερήλικες αλλά και τουρίστες θα μπορούν να βρουν άμεσα και εύκολα τον γιατρό που επιθυμούν να τους επισκεφτεί στο σπίτι ή στον χώρο τους.

Pakia Net Services

Η εταιρεία με το περίεργο αυτό όνομα έχει βάλει στόχο να κυριαρχήσει στο χώρο του λογισμικού υποστήριξης ασφαλιστικών γραφείων, μεσιτών και ασφαλιστών, μια παγκόσμια αγορά 5 εκατομμυρίων μονάδων παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα το λογισμικό αυτό έχει τη μορφή κλειστών και πεπαλαιωμένων εφαρμογών – legacy. Η Pakia θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της στα ασφαλιστικά ERP προγράμματα για να φτιάξει μια εύχρηστη και απλή πλατφόρμα στο cloud για τη διαχείριση όλων των ασφαλιστικών εργασιών.

StartTech_Venture_Logo_702x336_IMG_5255

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις