Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καλές ιδέες, έτοιμες Startups στον διαγωνισμό “ideatree”

Η τελετή βράβευσης του 2ου πανελληνίου διαγωνισμού “ideatree” του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του FOUND.ATION την περασμένη Παρασκευή. Επτά ιδέες, αλλά και στημένες επιχειρήσεις, ξεχώρισαν με την ωριμότητά τους αναφορικά με την παρουσίαση της ιδέας, του επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και τους στόχους τους.

Οι πέντε ομάδες που ξεχώρισαν μοιράστηκαν 25.000 ευρώ (9.000 ευρώ πήρε η πρώτη ομάδα, 6.000, 5.000, 3.000, 2.000 ευρώ οι υπόλοιπες) ενώ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε θερμοκοιτίδες και συνεργατικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορες υπηρεσίες.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα ChampionsID.com η οποία έχει σχεδιάσει ένα κοινωνικό δίκτυο για όλο το αθλητικό οικοσύστημα. Αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες απ’ όλα τα sports, προπονητές, scouters, δημοσιογράφοι, αθλητικά σωματεία και ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν τη ψηφιακή τους οντότητα και να εξερευνούν ευκαιρίες, γνώση και δικτύωση.

Το ChampionsID.com είναι ήδη σε λειτουργία, συμμετέχει και στον διαγωνισμό MITEF, και θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας και την εταιρική υλοποίηση.

New2
Τη δεύτερη θέση πήρε το L.E.M.ON CRASH, μια συσκευή εντοπισμού του αναβάτη της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση ατυχήματος. Το Life Emergency On Crash ενσωματώνει GPS, αισθητήρες επιτάχυνσης και κινητό τηλέφωνο και τοποθετείται στο πίσω μέρος του κράνους του αναβάτη. Σε περίπτωση ατυχήματος, αν δεν απενεργοποιηθεί χειροκίνητα, θα επικοινωνήσει αυτόματα με το 166 για άμεση βοήθεια. Η συσκευή είναι σε φάση προτύπου και με τη χρηματοδότηση θα εξελιχθεί σε λειτουργίες αλλά και θα μικρύνει σε μέγεθος.

Τη τρίτη θέση πήρε το Mermix, μια πλατφόρμα-marketplace διαμοιρασμού γεωργικών μηχανημάτων. Στην Ελλάδα υπάρχει μια πληθώρα αγροτικών μηχανημάτων τα οποία ανήκουν σε αγρότες που δεν τα εκμεταλλεύονται πλήρως κατά τη διάρκεια του έτους ενώ από την άλλη πολλοί νέοι κυρίως αγρότες δεν έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο εξοπλισμό. Το Mermix φέρνει κοντά όλα τα μέρη προς όφελος όλων. Η υπηρεσία λειτουργεί ήδη και έχει συνεργασία με ένα συνεταιρισμό παραγωγής Στέβια.

New3

Την τέταρτη θέση πήρε η Philanthropoli που έχει στόχο τη δημιουργία ενός charity portal που θα έχει στόχο να αποτελέσει το μέσο επίλυσης αναγκών και προβλημάτων τόσο των ΜΚΟ αλλά και όσων έχουν κάποια, φέρνοντας κοντά ιδιώτες και εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια οικονομική ή εθελοντική βοήθεια.

Την πέμπτη θέση πήρε η WI-H2O, μια πλατφόρμα διαχείρισης, ελέγχου, μέτρησης της ποιότητας των υδάτινων πόρων σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ιδέας περίπου το 20% του νερού σε ένα αστικό δίκτυο ύδρευσης είτε χάνεται είτε δεν μπορεί να καταγραφεί η κατανάλωσή του με ότι αυτό συνεπάγεται σε σπατάλη του πολύτιμου αυτού αγαθού αλλά και σε διαφυγόντα έσοδα. Οι αισθητήρες του συστήματος θα μπορούν επίσης να μετρούν και τη ποιότητα του νερού μαζί με τον εντοπισμό των όποιων διαρροών.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό είχαν και οι ομάδες Senior Wellness Tourism και Rigourmet, με τη πρώτη να θέλει να αναπτύξει ένα σύστημα άσκησης και διασκέδασης για τουρισμό ευεξίας για ηλικιωμένους κυρίως ανθρώπους και τη δεύτερη να θέλει να φτιάξει ένα markeplace που θα φέρει κοντά νέους σεφ και μαγείρους με κόσμο που θέλει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση με φαγητό στο σπίτι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις