Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Aqurance: Η startup που “εισάγει” τις μεγάλες φαρμακευτικές στην ψηφιακή “εποχή”

Εμφανίζοντας ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνoύν το 300% ετησίως και αναπτυσσόμενη από 3 σε 28 άτομα μέσα σε τρία χρόνια, η Aqurance, μία ελληνική εταιρεία η οποία αξιοποιεί τεχνολογικές λύσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου με τους ιατρούς, διεκδικεί τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης του κλάδου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο τέλος του 2011, από μία ομάδα στελεχών με εμπειρία και προϋπηρεσία στον κλάδο παροχής υπηρεσιών στη φαρμακευτική αγορά και την ανάπτυξη, διαχείριση και υποστήριξη λύσεων λογισμικού.

Όπως εξηγούν στο Startupper.gr στελέχη της εταιρείας, η φαρμακευτική βιομηχανία “αντιμετωπίζει μεγάλες αλλαγές που απαιτούν στροφή σε όλες τις διαδικασίες μίας φαρμακευτικής εταιρίας: στην παραγωγή, το marketing, και τη διαχείριση των πωλήσεων. Η στροφή αυτή για να είναι άμεση και αποτελεσματική θα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί που την αναγκάζουν να κινείται με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες“.

Σε αυτό το πλαίσιο, η startup προσφέρει στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες λογισμικά, τεχνολογικά εργαλεία (όπως CRM, CLM, Remote detailing, Digital Marketing) και υπηρεσίες όπως έρευνα αγοράς, analytics και μετρήσεις, για την επιτυχή μετάβασή τους στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Κορυφαίος συνεργάτης της Aqurance είναι η Veeva – η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρία ανάπτυξης cloud-based λογισμικών για φαρμακευτικές εταιρίες – τις λύσεις της οποίας υποστηρίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες υλοποιήσεις CRM για τη διαχείριση της δραστηριότητας της ομάδας πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Veeva και του cloud computing. Επιπλέον, προσφέρει υπηρεσίες CLM (Closed Loop Marketing), διευκολύνοντας τους ιατρικούς επισκέπτες να ενημερώνουν εύκολα και γρήγορα τον ιατρό με δημιουργικό τρόπο. Με το CLM γίνεται αποτελεσματικότερη ενημέρωση εμπλουτισμένη με διαδραστικό υλικό.

Επιπλέον, έχει αναπτύξει μία ανανεούμενη βάση δεδομένων επαγγελματιών υγείας και εφαρμογές χαρτογράφησης των περιοχών πωλήσεων, επιτρέποντας στις φαρμακευτικές εταιρίες να αναπτύξουν στοχευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των συνεργατών τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος.

Τέλος, δραστηριοποιείται στο χώρο του mobile health, σχεδιάζοντας εφαρμογές που απευθύνονται σε ασθενείς και εφαρμογές που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη φαρμακευτική αγορά.

Σήμερα, όπως καταγράφουν τα στελέχη της στο Startupper.gr, η Aqurance παρουσιάζει ανοδική ανάπτυξη πωλήσεων 90% και απαριθμεί άνω των 40 πελατών σε 30 χώρες του κόσμου, όπως ο Καναδάς, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Αγγλία και άλλες, με ρυθμό ανάπτυξης τζίρου 315% και με αυξανόμενο μερίδιο πωλήσεων στην αγορά. Η Aqurance προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εταιρείες που ανήκουν στο “Τop 10” των παγκόσμιων φαρμακευτικών ομίλων, ενώ από τον Αύγουστο το 2013 έχει ανοίξει και δεύτερο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Στόχος της εταιρείας είναι, εφόσον επιτύχει το σχεδιασμένο πλάνο ανάπτυξης, να δημιουργήσει και τρίτο γραφείο μέχρι το τέλος του 2014 σε οικονομικό μητροπολιτικό κέντρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις