Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πίσω στις startup η Ελλάδα”, το μήνυμα του Γιαν Φέρστεϊχ για τον ένα χρόνο ζωής του Orange Grove

Η Ελλάδα υστερεί στον αριθμό των startup επιχειρήσεων, ανέφερε ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Αθήνα, Γιαν Φέρστεϊχ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Orange Grove.

To Orange Grove είναι ένας συν-εργασιακός χώρος, ο οποίος συνδυάζεται με πρόγραμμα ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας και αποτελεί πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ολλανδίας. Δείτε εδώ το Infographic για τον πρώτο χρόνο “ζωής” του Orange Grove.

Όπως είπε ο κ. Φέρστεϊχ, μοιάζει οξύμωρο ότι μόλις μερικές εκατοντάδες άνθρωποι δραστηριοποιούνται έντονα στο οικοσύστημα των startups λόγω του υψηλού αριθμού νέων ανέργων που διαθέτουν μάλιστα υψηλού επιπέδου μόρφωση.

Το Orange Grove επιδιώκει πάντως να προωθήσει ελληνικά startups και ο λόγος της δημιουργίας του είναι να προσφέρει μία άλλη επιλογή στους νέους της Ελλάδας.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Orange Grove, 47 startups με 90 επιχειρηματίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων 20 εταιρείες άρχισαν στο μεσοδιάστημα να έχουν και έσοδα. Επίσης, 2 startups ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, άλλες 2 σταμάτησαν τη δραστηριότητα τους, 9 “πάγωσαν” επειδή οι δημιουργοί τους βρήκαν θέσεις εργασίας και οι υπόλοιπες 34 συνεχίζουν να λειτουργούν.

Οι startups δεν προέρχονται μόνο από το χώρο της τεχνολογίας, αλλά και από της αγροτικής παραγωγήςτροφίμων (8 startups), του τουρισμού (7 startups) και το χώρο της υγείας και του αθλητισμού (6 startups).

Στόχος της προσπάθειας είναι δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη και συμμετέχουν στη διαδικασία προσέλκυσης κεφαλαίων. Μέχρι τώρα, πάντως, οι startups του Orange Grove έχουν λάβει περίπου 120.000 ευρώ σε μορφή χρηματοδότησης.

Στόχος του Orange Grove είναι να προσελκύσει σύμβουλο ανάπτυξης επιχειρήσεων, να ξεκινήσει να παρέχει ξεχωριστά γραφεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι σε πιο ώριμη φάση και να στηρίξει οικονομικά έναν μικρό αριθμό startups μέσω ενός καινούριου θεσμού βραβείων.

Το Orange Grove, εξάλλου, ξεκίνησε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα στηρίξει χρηματικά την προσπάθεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις