Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

USEUM: Το διαδικτυακό μουσείο τέχνης ανοίγει το δικό του “gift shop”

Μέσα στις επόμενες μέρες το USEUM, το “Μουσείο Τέχνης του Κόσμου” που αναδείχθηκε ως η καλύτερη ιδέα του διαγωνισμού Athens Startup Weekend 2012, ολοκληρώνει την τεχνική υλοποίηση του με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου καταστήματός του, USEUM Shop.

Σήμερα το USEUM εκθέτει διαδικτυακά περισσότερα από 13.000 έργα, με τη συλλογή του να εκτείνεται στο χώρο και το χρόνο, συμπεριλαμβάνοντας αφ’ ενός τους μεγάλους δημιουργούς της Ιστορίας της Τέχνης κι αφ’ ετέρου, πάνω από 1.100 σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, που είναι μέλη της πλατφόρμας.

Το USEUM έχει ήδη κυκλοφορήσει και μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για iPhone και iPad. Η εφαρμογή USEUM βρίσκεται στο AppStore κι επιτρέπει στους χρήστες του να “κρεμάσουν” εικονικά στο χώρο τους οποιονδήποτε πίνακα από την έκθεση του USEUM επιθυμούν.

Σύντομα η πλατφόρμα θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του νέου USEUM Shop.

“Όπως κάθε μουσείο έτσι και το USEUM λειτουργεί το κατάστημα δώρων του, όπου κανείς μπορεί να βρει κάδρα, καμβάδες, κούπες, μπλούζες κι άλλα προϊόντα με έργα της έκθεσής μας” εξηγεί η δημιουργός του USEUM, Φωτεινή Βαλεοντή συμπληρώνοντας ότι “από τα έσοδα του καταστήματος επωφελούνται και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες”.

Το USEUM Shop αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις