Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Setting the Deal Athens: Ζήσε από κοντά την εμπειρία μίας Venture Capital διαπραγμάτευσης!

Ένας μέσος επενδυτής κάθε χρόνο βλέπει πάνω από 200 εταιρείες και συμμετέχει σε πάνω από 20 συζητήσεις διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, ένας μέσος επιχειρηματίας τις περισσότερες φορές δεν έχει την εμπειρία μίας τέτοιας διαπραγμάτευσης.

Το Setting the Deal αναπαριστά ζωντανά μία Venture Capital διαπραγμάτευση και ρίχνει φως στους όρους ενός term sheet, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως:
– Πώς καθορίζεται η αποτίμηση μίας εταιρείας;
– Τι είναι οι όροι μη απομείωσης (anti-dilution) της συμμετοχής του επιχειρηματία ή του επενδυτή στην εταιρεία;
– Ποια είναι τα δικαιώματα προτίμησης και οι όροι εξόδου από μία επένδυση;
– Ποια είναι τα κίνητρα και οι σκέψεις των δύο πλευρών;

Ένας πεπειραμένος Venture Capitalist και ένας επιτυχημένος startupper μαζί με τον νομικό του σύμβουλο διαπραγματεύονται ενώπιον κοινού τους όρους μίας χρηματοδότησης πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο, ενώ πριν και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο moderator της εκδήλωσης εισάγει τους θεατές στους όρους ενός term sheet και εξηγεί τις στρατηγικές που ακολουθεί η κάθε πλευρά.

Το Setting the Deal απευθύνεται όχι μόνο στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης χρηματοδότησης, αλλά σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Venture Capital.

Setting the Deal Goes to Athens from StartupbootcampTV on Vimeo.

Το πρώτο Setting the Deal Athens διοργανώνεται το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 19:00 από το Startupper.gr και το Startupbootcamp HighTechXL Eindhoven σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2015.

“Αντιμέτωποι” θα τεθούν οι Σπύρος Τραχάνης, συνεταίρος στην Odyssey Venture Partners, και Γιάννης Παπαδάκης, συνιδρυτής της Pollfish. Ο επενδυτής και ο επιχειρηματίας, με τη συνοδεία της νομικού συμβούλουΝάγια Αντωνίου, θα διαπραγματευθούν πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο εικονικής διαπραγμάτευσης σε πέντε βασικούς όρους ενός τυπικού term sheet επένδυσης σε startup εταιρεία: Valuation, Liquidation rights, Anti-dilution, Stock vesting, Protective provisions. Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, αναλυτής στο  Randstad Innovation Fund, θα αναλάβει να εισάγει το κοινό στους όρους μίας επένδυσης και να αναλύσει τις κινήσεις των δύο πλευρών στην εικονική διαπραγμάτευση.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή προς όλους τους επισκέπτες του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2015 που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαρτίου 2015 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Το εισιτήριο για όλο το τριήμερο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας ανέρχεται σε 10 ευρώ. Μπορείς να το προ-αγοράσεις εδώ και να συνδυάσεις το Setting the Deal με κάποιο από τα panels για τη χρηματοδότηση των startups, τις εμπειρίες νέων επιχειρηματιών, τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογικές επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά ή για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Δες ολόκληρο το πρόγραμμα του Πανοράματος εδώ.

**Το σενάριο επένδυσης είναι υποθετικό και η διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών εικονική. Οι συμμετέχοντες υποδύονται τους επαγγελματικούς τους ρόλους και η συμμετοχή τους δεν σχετίζεται ούτε εκπροσωπεί τους οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν. Η εικονική διαπραγμάτευση και η ανάλυσή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρόταση ή συμβουλή για επενδυτικές επιλογές ή για στρατηγικές διαπραγμάτευσης για τους θεατές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις