Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο 4ος κύκλος του egg ξεκινά!

Mε στόχο τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia συνεχίζουν για 4η χρονιά να προσφέρουν τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους, μέσω του Προγράμματος «egg – enter•grow•go».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (17.02.2016) ανακοινώθηκε η έναρξη του 4ου κατά σειρά κύκλου του egg 12μηνης διάρκειας. Στο πλαίσιο αυτό, νέοι και νέες 18-44 ετών, (υπήρξε μια διεύρυνση των ηλικιακών ορίων συμμετοχής), που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα, μέχρι τις 4 Απριλίου 2016, στις 16:00.
Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

egg0
Στον 4ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας ενώ δυο τομείς που αναφέρθηκαν κατά τη παρουσίαση είναι αυτοί του FinTech και της πρωτογενούς παραγωγής.

Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών ή/και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.

Υπό αυτό το πρίσμα, και σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχα προγράμματα, το egg, το οποίο παραμένει μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, θα υπάγεται εφεξής και στη Διεύθυνση Digital Banking του Ομίλου Eurobank, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση των εταιρειών αυτών με τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, πολλαπλασιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε διεθνές επίπεδο.

egg2
Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων «Όλοι οι συνεργάτες του προγράμματος egg μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να βοηθήσουμε τους πιο ταλαντούχους νέους μας να αλλάξουν την Ελλάδα»» και πρόσθεσε, «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε ό,τι πιο δημιουργικό και καινοτόμο διαθέτει σήμερα η χώρα, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Όλοι οι συνεργάτες του Προγράμματος, οραματιστήκαμε μια ουσιαστική παρέμβαση στην καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα στο egg μας δικαιώνουν όλους. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Corallia, τα τελευταία δέκα χρόνια με τις δράσεις του, τα Clusters καινοτομίας, τα Innohubs, τα προγράμματα για νέους όπως το EduTrip και Carpediem, και τις δράσεις εξωστρέφειας όπως τα Roadshows στις διεθνείς αγορές, έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή της δημιουργικής κουλτούρας, τη διαμόρφωση της ελληνικής Startup σκηνής και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών όπως αυτές που αναμένουμε να εκκολάψουμε για άλλη μια χρονιά στο egg, τον πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό επιταχυντή στη Χώρα.»

egg1
Μερικά απο τα επιτεύγματα του egg μέχρι σήμερα:

  • 63 καινοτόμες ιδέες έχουν γίνει σήμερα εταιρείες
  • 55 προσλήψεις νέων συνεργατών από τις εταιρείες του egg
  • 3 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας
  • 5 εταιρείες έχουν βρει επενδυτές
  • 10 εταιρείες έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.
  • 1,5 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί συνολικά στις startup που έχουν αποφοιτήσει.
  • Όλες οι εταιρείες που έχουν αποφοιτήσει απο τους δυο πρώτους κύκλους έχουν κρατήσει την έδρα τους στην Ελλάδα παρά το αφιλόξενο περιβάλλον που υπάρχει για τις νέες επιχειρήσεις με ευθύνη του ελληνικού κράτους.

Η παρουσίαση του νέου προγράμματος έκλεισε με μια σύντομη παρουσίαση τριών πετυχημένων αποφοίτων απο το egg οι οποίοι υπογράμμισαν τα μεγάλα οφέλη που αποκόμισαν απο τους μέντορες και την γενική υποστήριξη σε πολλούς τομείς, ειδικά τη δύσκολη περίοδο του περασμένου καλοκαιριού.

Heliix, η οποία έχει πάρει 700 χιλιάδες ευρώ στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης και ασχολείται με την ανάκτηση θερμότητας απο διάφορες πηγές με στόχο την παραγωγή ηλεκτρισμού, έχει πάρει μια πατέντα και έχει ήδη 10 υπαλλήλους συν τους ιδρυτές.

Owiwi, έχει αναπτύξει ειδικά online παιχνίδια στρατηγικής τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες για την επιλογή των υποψηφίων εργαζομένων αλλά και την αξιολόγηση και εκπαίδευση των υφιστάμενων εργαζομένων τους.

Recycglobe, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία συνδέει ιδιώτες που έχουν ανακυκλώσιμα υλικά με τις ιδιωτικές και δημοτικές εταιρείες ανακύκλωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις