Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έναρξη του 5ου κύκλου του προγράμματος VentureGarden

Σε συνέχεια των προηγούμενων τεσσάρων επιτυχημένων κύκλων του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον νέο, πέμπτο κύκλο του προγράμματος.

Το VentureGarden πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Οι υποβολές για τον πέμπτο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2016.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου 2016, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους τέσσερις προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.131 αιτήσεις συμμετοχής, όπου και 376 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων κύκλων, 88 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 292 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 551 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Παράλληλα, ανάμεσα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στις οποίες είχαν πρόσβαση εγκεκριμένοι συμμετέχοντες του προγράμματος, ήταν και εκδηλώσεις, όπως το Venture Fair που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο 2015, όπου δύο ομάδες- «απόφοιτοι» του VentureGarden, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές από την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το MIT Entrepreneurship Forum που πραγματοποιήθηκε στο MIT στη Βοστώνη, στο οποίο συμμετείχαν επιπλέον δύο ομάδες του VentureGarden.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις