Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ελληνική ομάδα Infinite Racing κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός F1 in Schools πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες πριν στο Ώστιν του Τέξας με την Infinite Racing να κερδίζει τη πρώτη θέση.

39 ομάδες από 23 χώρες απ’  όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τα ταχύτατα μονοθέσια υπό κλίμακα που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι μαθητές. Από τη πρώτη μέρα οι επιδόσεις ταχύτητας του οχήματος της Infinity Racing είχε σπάσει παγκόσμια ρεκόρ αλλά η τελική βαθμολογία που έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα περιλαμβάνει πολλές πτυχές μιας κανονικής ομάδας της F1: σχεδιασμός του οχήματος, αεροδυναμικές μελέτες, κατασκευή των εξαρτημάτων σε εκτυπωτές 3D ακόμα και στο Marketing και στην επικοινωνία μέσω των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν μπροστά στο κοινό.

Τρεις οι ελληνικές συμμετοχές στον τελικό του F1 in Schools στο Τέξας

Η Infinity Racing έχει την έδρα της στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ενώ στο μεγάλο τελικό έφτασε και η δεύτερη ελληνική ομάδα, Aeolus Racing, μια συνεργασία από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και των Σχολών Μωραϊτη, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.
Η κυπριακή ομάδα Blaze Racing Team πήρε την 36 θέση.

Την απονομή των βραβείων έκαναν πρώην οδηγοί IndiCars και Formula E ενώ τα παιδιά πήραν και βραβείο από τον ίδιο τον Bernie Ecclestone στην πίστα F1 των Η.Π.Α. στο ‘Ωστιν.

f1inschools

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις