Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: “Το Blockchain θα μας πάει προς μέρη που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν”

Στις 12 Ιουλίου η Microsoft πραγματοποίησε μια εκδήλωση σχετικά με την στρατηγική της μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας στο Blockchain παρουσία 500 ατόμων από διάφορους τομείς με κεντρικούς ομιλητές τον Yorke Rhodes, Global Strategist για το Blockchain και τον Craig Hajduk, Principal Manager Blockchain Engineering.

Η Microsoft τα τελευταία δυο χρόνια υποστηρίζει τις σημαντικές open-source προσπάθειες στο χώρο όπως αυτές του Ethereum, της R3, την AntShares κ.α. αλλά και άλλα δίκτυα Blockchain όπως αυτά της IBM και την J.P. Morgan, και ήδη προσφέρει υπηρεσίες Blockchain as a Service στο Azure οι οποίες βασίζονται στο Ethereum για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε θα συνεχίσει τις συνεργασίες της με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες για την ανάπτυξη εφαρμογών Blockchain μέσω του Azure.

Αν και μέχρι σήμερα πάνω από το 50% των Projects αλλά και η χρηματοδότηση στο Blockchain αφορά χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και εφαρμογές όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα δυο στελέχη της Microsoft οι τομείς της βιομηχανικής παραγωγής, οι μεταφορές, η υγεία αλλά και όπου είναι αναγκαία μια ασφαλής, αξιόπιστη καταγραφή και αποθήκευση δεδομένων μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα από το Blockchain και να προσφερθούν υπηρεσίες στο κοινό με μεγάλη αξία, ταχύτητα και ασφάλεια, οι οποίες μέχρι σήμερα είναι αδύνατες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις